Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

W bmw e36 1,8 m40 katalizator juz był przypchany i nie spełniał swojej roli.

Takze ja nie chciałem go wycinac tylko wydłubałem środek z tego katalizatora.

A teraz przy dodawaniu gazu mam bardzo nie pzyjemn i metaliczny dźwięk z wydechu!!!!!!!!!!

Co polecacie zrobic aby tego niebyło???

Czy wyciąc ta puszke całkiem i wstawic strumienice albo rure???

Nowy kat odpada bo to za drogi koszt.

Proszę o podpowiedz żeby jakos to chodziło.

A dodam że wydech mam seryjny a nie żaden sportowy.

Opublikowano
strumienicy nie zakładaj,szkoda kasy, jak chcesz żeby było tak jak by był kat załóż tłumik w obudowie katalizatora,na allegro ze 120zł,ale jak masz znajomośći w stacji diagnostycznej wspawaj zwykłe rurki :norty:
Nur bmw e32
Opublikowano

Ale kolego mi to na wolnych obrotach juz słychac metaliczny dzwiek a ja na wiekszych to masakra.

Myslałem ze to ta blacha tzn jest tam taka blacha na katalizatorze co ona lubi sie urwac i drżyale to nieto.

to wina tego pustego kta.

Niewiem co zrobic czy wstawic strumienice??

W poprzedniej bmw wstawiłe strumienice i było ok. chociaż miałem sportowy wydech.

Kolega ma zwykła rurę i jest ok.

Opublikowano
Z przeglądem to nie problem tylko niewiem czy lepiej bedzie jak wytne to i wstawie zwykła rurke czy kupic strumienice??
Opublikowano
Przerabiałem ten temat u siebie. Zamiast kata pierwotnie była wstawiona zwykła rura i dźwięk był brzydki - takie metaliczne brzęczenie. Goście w serwisie tłumików powiedzieli, że po wycięciu katalizatora spaliny ze zbyt dużą siłą uderzają w końcowy tłumik i stąd taki rezonans. Wycięli rurę i w to miejsce wstawili mi dodatkowy tłumik, taką jakby przelotówkę. Nie muli zbytnio wydechu, a dźwięk też jest lepszy, choć nie idealny.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
mialem kiedys orginalny tlumnik do is zamiast kata (nowy ) . wystepowalo takie cos drogie jak ... ALE nie oto chodzi TO byl zwykly !!!! przelotowy tlumnik bardzo porzadnie wykonany . Wiec nie wsatwiaj strumiennic tylko jakas porzadna przelotowke im lepiej wykonana tym dzwiek sympatyczniejszy .