Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:cry: witam. mam bmw e34 524 td z 88r. , mialem ostatno stluczke i auto mi wycenili na 4100 zl a do wyplaty 3750 zl jest to wedlug nich szkoda calkowita, wycena naprawy auta dali mi na 13800 zl !!!! , ale mam zadko spotykane wyposazenie jak na ten samochod mianowicie :

air bag kierowcy , klima dwu strefowa, podgrzewane oraz pompowane fotele pelna elektryka , zawieszenie nivo , czyjnik gołoleci , abs ,wspomaganie kier. , roleta tylniej szyby , 3 podlokietniki , spryskiwacze lamp przednich oraz halogenow dolnych , podgrzewane spryskiwacze , i cos tam jeszcze czy to mozliwe ze mogli mi tylko na 4100 wycenic to auto ?? z ogloszen na necie znalazlem tylko 1 szt na sprzedaz taki sam model jak moj i kosztuje 10000 tys zl , czy jest ktos kto moze podniesc mi wartosc samochodu ??? prosze o pilna odpowiedz z góry dziekuje i pozdrawiam :cry:

Opublikowano
Niestety wyposażenie dodatkowe nie podnosi wartości samochodu używanego, może tylko ułatwić jego sprzedaż, najważniejszy jest rocznik i przebieg. Współczuję!
Opublikowano
:cry: witam. mam bmw e34 524 td z 88r. , mialem ostatno stluczke i auto mi wycenili na 4100 zl a do wyplaty 3750 zl jest to wedlug nich szkoda calkowita, wycena naprawy auta dali mi na 13800 zl !!!! , ale mam zadko spotykane wyposazenie jak na ten samochod mianowicie :

air bag kierowcy , klima dwu strefowa, podgrzewane oraz pompowane fotele pelna elektryka , zawieszenie nivo , czyjnik gołoleci , abs ,wspomaganie kier. , roleta tylniej szyby , 3 podlokietniki , spryskiwacze lamp przednich oraz halogenow dolnych , podgrzewane spryskiwacze , i cos tam jeszcze czy to mozliwe ze mogli mi tylko na 4100 wycenic to auto ?? z ogloszen na necie znalazlem tylko 1 szt na sprzedaz taki sam model jak moj i kosztuje 10000 tys zl , czy jest ktos kto moze podniesc mi wartosc samochodu ??? prosze o pilna odpowiedz z góry dziekuje i pozdrawiam :cry:

100000 tys w tym roczniku to musi byc chyba ze złota :lol:

Opublikowano
Heh. Pozostało ci naprawić autko, albo sprzedać na części. :|
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

Jak najbardziej wyposazenie dodatkowe podnosi wartosc auta przy wycenie szkody. Firmy ubezpiecseniowe czesto nie biora tego pod uwage, zanizajac w ten sposob wartosc pojazdu (na turbince nawet ostatnio o tym mowili).

Jak sie dokladnie zaglebi w przepisy to wynika z nich, ze nie istnieje pojecie szkoda calkowita przy naprawie autka z ubezpieczenia sprawcy!!! co jest rowniez czesto nie brane pod uwage przy wyplacie badz naprawie autka. Jest to jednak trudne do wyegzekwowania (jedynie droga sadowa jednak 100% wygrana).

Mozna rowniez pokusic sie o ekspertyze niezaleznego rzeczoznawcy co rowniez pomaga w uzyskaniu wiekszego odszkodowania jednak nalezy sie przy tym liczyc z wydatkiem na jego opinie.

Opublikowano
jutro jak rzeczoznawca przyjedzie ma spisac cale pelne wyposazenie auta , nie podaruje im tego bylem juz u niezaleznego experta w sprawach sadowych i moge walczyc o wieksze pieniazki , ja chce miec tylko naprawione dobrze auto a jest dosyc mocno uszkodzone bo az do kielicha sie zlozylo. mialem dzis rozmowe tel. z jakims gosciem z tej ze ubezpieczalni tzn. allianz i zapowiedzialem ze sprawe skieruje na droge sadowa i powiadomie prase i calej sytuacji to bardzo sie speszyl i prosi o cierpliwosc i mowi ze sie dogadamy , zobaczymy w przyszlym tyg. pozdrawiam wszystkich
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kolego napisz coś więcej jak będziesz miał pełne informacje, co rzeczoznawca powiedział itp.

ja tez miałem podobnie. dostałem w lewy przedni bok. PZU nie spieszyło sie. po ustaleniu wszystkich danych, umówiłem sie na oględziny. przyjechał, wartość auta wycenił na 4400zł (przed wypadkiem), 1800zł (auto po wypadku) :/ a odszkodowanie 2600zł, gdzie dostałem połowę czyli 1300zł. po ubezpieczalnie doszły do wniosku ze współwina. ja kasę dostałem, ale czeka mnie rozprawa, bo coś drugiej stronie nie pasuje. itp itd. i czekam na orzeczenie sądu. jak winny albo współwinny, to mogę się odwoływać itp.

No ale zobaczę jak to będzie.

Także czekam co wywnioskujesz. Pozdrawiam ;)

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Idz do sądu. Kumplowi porobili takie cyrki że popisali że samochod jest 4 drzwiowy a byl 2 drzwiowy. Ze to zwykły golf a był to Gti. Poszedł do sądu i sprawe wygrał. W PZU to normalka z zaniżaniem wartości auta
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

PZU by wypłaciło pełną kwotę 2600zł.. ale dokładnie chodzi że 2 strony była cała wina. tak policja wyjaśniła, ale oni chcą kasę za auto. i oni wszystko popieprzyli. i skierowali sprawę na policje a później sąd. bardzo znajomy policjant mówił żebym się nie przejmował tym.

Jak sąd okaże ze współwina to sie tym zbytnio nie przejmę. tylko szkoda 2 połowy kasy, ale ja nie mam czasu na chodzenie po sądach itp

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
mialem zrobione ponowne ogledziny i doszlo jeszcze kilka rzeczy do wymiany jak weze od klimy , szyba itp. ale nie o tym teraz mowa, rzeczoznawca mial spisac cale wyposazenie mojego auta i spisal , a ja dzis dzwonie do poznania a mi mowia ze ja chyba sam sobie to wszystko zamontowalem !!! barany tylko tyle mozna powiedziac az mnie kurwica strzelila !!! dowiedzialem sie ze moja wersja auta byla limitowana w tym rku i wyszlo tylko kilka szt z tym wyposazeniem a oni mi wciskaja ciemnote w tym allianz , do piatku mam dostac papiery tzn. kosztorys i jade do adwokata z tym , nie podaruje im tego i jeszcze mam zamiar napisac w gazecie o tym jak mnie potraktowali i zglosic sprawe do telewizji , aha cala rozmowe z likwidatorem mam nagrana wiec bede mial dowod w sadzie jak oni traktuja ludzi , pozdrawiam wszystkich :evil: