Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ET od 30 do 37 będzie w sam raz :D

Tak nawet przy 10" et 30?? Napewno by wystawały i to zdrowo

Wszystko zalezy od szerokosci felgi dla 8" et 35 dla 9" et ok 40 wejdzie bez klepania itp..

Opublikowano
Ja w poprzednim autku miałem ET20 i 10" na tylnych felgach i nic nie trzeba było klepać.

ET jest współczynnikiem odsadzenia środka felgi od piasty, więc szerokość rozkłada się równo na dwie strony nie tylko na zewnątrz.

Chyba nie doczytałes ze chodzi o e36 a nie e34 :nienie:

Opublikowano
Wiem... Doczytałem dokładnie..

W E34 w standardowej 7.5" feldze ET wynosi 20, ja z tyłu miałem zamontowane 10" i ET 20 i wszystko było OK.

Więc w E36 10" przy ET 37 też wejdzie. Czysta analogia. :mrgreen:

Cos ta Twoja analogia szwankuje :worried: 10" et37 bedzie tarło na sto, nawet przy oponie 225

Przy 7.0 16" et od 35 do 47 wchodzi spokojnie

Opublikowano

i spokojnie moge zalorzyc opone 205 na 7.0 16"?? oczywiscie pytam o E36

PS. a tak poza tym to przydało by sie podkleic jakas pelna informacje - jakie ET pasują do poszczegolnych Betek

Opublikowano
PS. a tak poza tym to przydało by sie podkleic jakas pelna informacje - jakie ET pasują do poszczegolnych Betek

Proszę bardzo: Katalog aplikacyjny felg MAK i ALUTEC do BMW

Dwie uwagi:

• 1) ZAWSZE przy zakupie JAKIEJKOLWIEK FELGI upewnijcie się u sprzedawcy czy na 100% będzie pasowała.
    2) W razie zainteresowania felgami MAK Lub ALUTEC proszę o kontakt, może będę mógł pomóc z cenami :)

Opublikowano
i spokojnie moge zalorzyc opone 205 na 7.0 16"?? oczywiscie pytam o E36

Chlopie ja mam felgi 8.5J/17" ET35 i na tym opony 225/45 tyl i 215/40 przod, do tego auto obnizone 60/40 i mi nic nie trze a ty sie boisz ze 7J/16" bedzie tarlo?

Jezeli chodzi o ET w E36 to napisze po raz kolejny na forum: minimalne jest 35, maksymalne cos ponad 40. A jezeli chodzi o doklejanie to powiem tylko tyle: Na forum jest wiecej postow o ET w poszczegolnych seriach BMW niz uzytkownikow. Wystarczy uzyc wyszukiwarki :)

Opublikowano
Ja pytalem sie czy rantu nie bedzie mi tarlo przy krawężnikach jak dam za waską opone. nie chodzi mi o jej "grubość" tylko o szerokosc. bo wiadomo ze na 7,5 opona 205 wystawac nic a nic nie bedzie - jakises parkowanie kompertą, nie uwaga i obtarta felga:D...
Opublikowano
Ja pytalem sie czy rantu nie bedzie mi tarlo przy krawężnikach jak dam za waską opone. nie chodzi mi o jej "grubość" tylko o szerokosc. bo wiadomo ze na 7,5 opona 205 wystawac nic a nic nie bedzie - jakises parkowanie kompertą, nie uwaga i obtarta felga:D...

Jak nie bedziesz ostrozny to kazda felge przytrzesz. Ja mam opone 215 zalozona na felge 8.5j i rant jest odsloniety bardziej niz w 225 ale i tak jest troszke schowany w opone ze wzgledu na rant ochronny opony

• 5 tygodni później...
Opublikowano
wiecie co wam powiem piszxecie glupoty wraz ze swoim kumplem przelożyliśmy z mojej e34 do jego e36 fele 17 tyl ma 10cali szer i et 10, zalożyliśmy na nie oponki 225 i też nic nie trze
bartek535