Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o marce tych opon. Słyszałem że na mokrej nawierzchni są bardzo śliskie. Nie wiem czy też taka opona nadaje sie do auta 140 konnego?

Mam do kupienia komplet felgi z 10.07r. a opony z 06.07r ale jeżdżone od pażdziernika na E46. orginalne felgi, chłop chce za nie 1800zł. tylko o te opony się rozchodzi. Pozdro

W środku wygląda lepiej niż na zewnątrz, jeździ lepiej niż wygląda w środku. BMW

http://www.motostat.pl/user_images/7193/icon1.png

Opublikowano

A jaki to dokłądnie bieżnik tego Hankooka?

Bo na przykład bieżniki K105 i K415 to bardzo przyzwoite opony montowane fabrycznie do wielu zamochodów (m. in. Mondeo i Golf V). Więc to chyba conieco mówi o ich jakości.

Opublikowano
Wiem, że opony Hankook seryjnie montowane były też w Atosie :) Są bardzo twarde i podczas ujemnych temperatur mogą być wręcz niebezpieczne. Oponki raczej nie na polskie warunki choćby ze względu na to, że nie lubią deszczu i zimna.
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano

No chłopoki powiem wom ze zem kupił ten szajs jak to godocie.HEJ

Sprawde co i jak są to używki 2000km mają i są na orginalnych felgach z e46 jak juz pisałem. Jak zobaczycie czerwona is w małopolsce to zjeżdżać z drogi bop moge nie wychamować :dance: Dziękuje za ostrzeżenia będę jeździł wolniej :twisted2:

W środku wygląda lepiej niż na zewnątrz, jeździ lepiej niż wygląda w środku. BMW

Opublikowano
Wiem, że opony Hankook seryjnie montowane były też w Atosie :) Są bardzo twarde i podczas ujemnych temperatur mogą być wręcz niebezpieczne. Oponki raczej nie na polskie warunki choćby ze względu na to, że nie lubią deszczu i zimna.

Zgoda jeżeli mówisz o tańszych bieżnikach w małych rozmiarach. Natomiast wyższe modele nie odbiegają jakością od Fuldy na przykład, a często zachowują sie lepiej w czasie jazdy.

A co do temperatur to w ujemnych temperturach WSZYSTKIE letnie opony zachowują się nienajlepiej, więc to akurat nie argument.

Po to są opony zimowe.

Opublikowano

Natomiast wyższe modele nie odbiegają jakością od Fuldy

Napewno wiesz co mówisz, mi wulkanizatorzy mówią że słabą mieszanke mają te hankooki. Tylko że tak oni to sę mogą mówić bo są przeczuleni. Ale troche napewno racji mają wiadomo fachowcy :jawdrop:

Opublikowano
Natomiast wyższe modele nie odbiegają jakością od Fuldy

Napewno wiesz co mówisz, mi wulkanizatorzy mówią że słabą mieszanke mają te hankooki. Tylko że tak oni to sę mogą mówić bo są przeczuleni. Ale troche napewno racji mają wiadomo fachowcy :jawdrop:

Myślę, że fachowcy maja dużo racji. I na podstawie opinii fachowców napisałem to co napisałem - pracuję w hurowni opon i opieram się na tym co móią nasi handlowcy i serwisanci. Na Hankookach K105 jeździ właśnie mój szef Fordem Mondeo i mówi że lepiej niż na Goodyearach.

Opublikowano

Te cale rzezbienie w gownie domoroslych fachowcow mozna o kant d... rozbic. Jak zwykle zreszta. W zeszlym roku byl w czasopismie "Sport Auto" test opon i Hankook Ventus S1 Evo mial bardzo dobry wynik, na pewno nie byl znaczaco gorszy od opon typu Bridgestone Potenza RE 050A, Continental SportContact 3, Michelin Pilot Sport2 und Yokohama Advan Sport. I to za pol ceny.

Byc moze Hankooki montowane w Hyundaiu Atos czy innym wozku na zakupy sa do niczego. Ale z Continentalami czy Pirelli zamontowanymi w samochodach podobnej klasy tez bym sie nie wybral na tor wyscigowy... :8)

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Ot, mądrego miło posłuchać :)

Dokładnie tak jest ze wszystkimi markami - mają tańsze bieżniki niższej klasy nie lepsze od naszej Dębicy (np. Pirelli Cinturato) i bieżniki klasy UHP, które MUSZĄ być dobrej jakości, bo firmy mające solidną markę nie mogą sobie pozwolić na wpadkę na tak konkurencyjnym rynku.

Czyli wracamy do punktu wyjścia:

@scarb88: najpierw podaj jaki konkretnie masz bieżnik tego Hankooka, potem będziemy rozmawiać dalej.

Opublikowano
Kiedys koreanskie opony były kiepskie teraz sa lepsze próbuj

opony hankook to są opony amerykańskie, a nie koreańskie :duh:

mają tego samego producenta co bodajże bridgestone.

Co ty za bzdury wygadujesz??? Hankook jest firmą w całości koreańską! A że jak wiele firm z Dalekiego Wschodu większość swoich wyrobów sprzedaje w USA to co innego.

Natomiast w zeszłym roku uruchomili fabrykę opon na Węgrzech, skąd opony trafiają głównie na rynek europejski i na fabryczne wyposażenie m.in. Fordów Mondeo i VW Golfów V/Jetta.

Polecam: http://www.hankooktire-eu.com/