Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie znajomy twierdzi że felgi można umalować tak jak auto w warsztacie a nie koniecznie piecowo tylko trzeba użyć odpowiedniej farby

Wiecie może coś na ten temat ???

Opublikowano

Witam :mrgreen:

Wiesz mój kolega ostatnio malował felgi w 525.Farba była normalna jak do samochodu bo dobierał przy mnie.poszło mu 100ml i felgi wyglądają jak nowe.

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rowniez potwierdzam to co pisze powyzej. Dodam ze moj znajomy nawet szpachlowal felgi :)
Opublikowano

Śmiało, śmiało. Można malować i wychodzi to naprawdę ładnie. Pod warunkiem że jest dobrze zrobione i użyto dobrych materiałów. I jak przy wszystkich pracach lakierniczych, najważniejsze jest odpowiednie przygotowanie.

Ja w poprzednim autku lakierowałem felgi i było wszystko OK. Po trzech latach nadal wyglądały świetnie. :mrgreen:

Opublikowano
a ten stary lakier delikatnie zmatowić papierem ściernym prawda ???
Opublikowano
zmatowac i pomalowac kolorem i bezbarwnym. jak pokusisz sie o piaskowanie to musisz uzyc specjalnego podkladu na bazie zywic bo inaczzej lakier nie bedzie sie trzymal aluminium. efekt jest naprawde dobry szczegolnie jak kupisz lakier z tzw grubym ziarnem.
Opublikowano

Piaskowanie to naj leprze rozwiązanie, ale nie konieczne.

Wystarczy wykonać następujące czynności

- porządnie umyć

- zmatować papierem P400

- ewentualne ubytki uzupełnić i wyciąć nadmiar szpachli

- dokładnie przeszlifować ranty

- ponownie porządnie umyć

- wysuszyć i przedmuchać sprężonym powietrzem

- odtłuścić przemywaczem lakierniczym np. PK700 albo PK900 ale wystarczy też benzyna ekstrakcyjna

- ponownie przedmuchać

- nałożyć podkład może być wypełniający "akrylowy"

- po wysuszeniu podkładu, przypudrować i wymatować P800

- ponownie umyć

- odtłuścić

- przedmuchać

- lakierować

- cieszyć się z wyglądu :mrgreen:

Ja tak robiłem i wszystko wyszło znakomicie. Mam tylko nadzieje że nie zapomniałem o niczym.

Opublikowano

dzięki Panowie za odpowiedzi

wiosenka idzie trzeba się wziąć i poprawić wygląd felg

:twisted:

Opublikowano
A ja polecam szkielkowanie, może i drogo - ale efekt najładniejszy

ale po co to robić , przeciesz to tylko zdrapanie lakieru tak właściwie :?: :?: :?:

tony h. jak zrobisz to podeślij fotki