Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem jest następujący gdy mam już autko rozbujane wciskam gaz samochód na chwilę nie wykazuje reakcji dopiero po 2-3 sek czuję pociągnięcie turbinka ciągnie heh. Piszę dlatego bo ostatnio mało co bym się ze skrzyzowania nie zebrał jestem na środku z prawej Tir ja w gaz a auto brak reakcji już odmawiałem " wieczny odpoczynek daj mi Panie" gdy turbinka zabrała mnie ze skrzyżowania :8) .Proszę o wasze sugestie
Opublikowano
moze miales za niskie obroty ja mam 330d i jak sobie lece przez miasto równo to obroty okolo 1500mam dobra reakcja na gaz pojawia sie po chwili wiec moze i u ciebie o to chodzi. Wczesniej tego nie zauwazyles??
Opublikowano
Powiem ci , ze mam nawet obroty ok 2000 i również trzeba czekać ok 2-3 sek wiec sam nie wiem mam tak od samego początku jak kupiłem auto
Opublikowano
.Proszę o wasze sugestie

J

Ja bym zaczal od sprawdzenia sterowania turba i egr podcisnieniem. Jesli wszystko ok, sprobowal odlaczyc egr

Xdrive

Koder

Opublikowano
Ogólny stan turbiny sądzę ze jest b.dobry auto po wiciśnięciu gazu i po 2-3 sek zawieszenia przyśpiesza b.dobrze zamyka na 3-4 biegu ekononomizer na 20 l pędzi z max prędk. 220 km więc sądzę ze turbina zdrowa ale martwią mnie te opóźnione reakcje na wciśnięcie gazu.
Opublikowano

Miałem dokładnie to samo jak kupiłem samochód. Turbo dziura i to gigant. Te modele 136 PS chyba miały taką naturę..... Jak chciałem szybko zmienić pas to od pedału w podłogę do efektów minjało tyle czasu ze juz nie miałem gdzie sie wciskac :-)

Przeczyściłem elektrozawór od turbo... niby lepiej ale nie wiem na ile to była sugestia ze niby lepiej- na kolana efekt nie powalał.

Poprawa radykalna pojawiła sie po ...chipie :-) ale lekko turbodziura sie odznaczała. Przeczyściłem totalnie zasyfiony EGR i dolot (choć na dolocie tragedi juz takiej nie było z nalotem) i turbodziury nie mam. Wciskam gaz i przyspieszam. w porównaniu z tym co miałem jest gigantyczna róznica. Poza tym moment w bmd320d 136 ps zaczyna sie dosyć późno w serii wiec porównując do np TDI niespodzianka może byc niemiła.

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)