Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Dzisiaj na krakowskiej niby autostradzie dostałem kamykiem w przednią szybę, no i... jest pęknięcie na około 10cm. :cry2: Może orientujecie się gdzie w Krakowie można wymienić szybę. Znam parę firm, ale chodzi mi o jakąś sprawdzoną bo nie chce mieć później kłopotów z przeciekającą szybą, albo szumiącą uszczelką. Mam dosyć partaczy. :evil: Pzdr!
Opublikowano

ja nie wiem ale może nie trzeba jej wymieniać a da się to pękniecie naprawić?

zawsze pare złoty zostaje w kieszeni :P

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Powiem szczerze, że nie mam pojęcia, bo w żadnym poprzednim samochodzie nie miałem problemów z szybami. Nie mam w tej kwestii żadnego doświadczenia. Niestety boje się, że nic z tego bo pęknięcie ma ok.10cm (czyli nie duże), ale z jednej strony doszło do krawędzi szyby przy słupku. Może orientujesz się, czy to czasem nie dyskwalifikuje szyby do reanimacji?
Opublikowano
myśle że 10 cm to duże pęknięcie i może się powiększyć , mogą ci też zabrać dowód rejestracyjny. na pewno w twojej okolicy jest jakaś firma która montuje szyby , podjedz do nich i po sprawie ,a gdyby coś nie tak to zawsze można reklamować,
Opublikowano
Kiedyś ktoś na forum pisał, że zrobili mu 25cm pęknięcie... Wiem, że najprościej podjechać do jakiejś firmy i zrobić rozeznanie. Ale sam wiesz jak to jest z tymi zakichanymi reklamacjami w naszym kraju. Poza tym szkoda mi czasu i nerwów na użeranie się. Dlatego myślałem, że może ktoś z mojej okolicy ma jakieś doświadczenia z szybiarzami. Ale cóż, będę musiał przetrzeć szlaki. Dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano

podjedź do 2,3 gości i sie zapytaj czy da sie to naprawić :P nie wiem jak w mieście smoka :P ale w lodzi raczej sie goście od szyb znają na rzeczy :cool2:

pozd

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

warto tam być!!!

Opublikowano (edytowane)
z tego co wiem to jak od centrum uderzenia wasy maja do 2cm to jest jeszcze sens naprawiac. szyby od 350zl + wymiana. ostatnio znalazlem firme ktora robi szyby do bmw to w ich oddziale chcieli 700zl ale nie pamietam czy za sama szybe czy + montaz. Ci od szyb jak w bmw mowili ze maja wprawe i odzyskaja uszczelke bez zadnego ale... Edytowane przez premier
Opublikowano
czyli wniosek z tego taki ze wszystko zalezy do jakiego magika sie pojedzie

raczej jakie to pękniecie, glebokie plytkie i w którym miejscu i czy nie bedzie sie po naprawie rozwalac :P

warto tam być!!!

Opublikowano
jak mi mowili to trzeba nawiercac szybe i wciskac chyba zywice, ona rozchodzi sie po kanalikach pekniecia i dlatego im mniej tym lepiej. ale to jak pisal kolega musza zobacz bo mozna gdybac pekniecie a pekniecie