Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od dwóch dni po zgaszeniu silnika spod deski roz. wydobywa się gong w częstotliwości jak w temacie, czyli trza serie po trzy gongi, nie jest to gong jaki "daje głos" przy niskiej temp. ale jakby z zegarka elektronicznego. Co to oznacza?E34 520i 94' Z góry dzięki za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
oznacza to że jezdnia może być śliska
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Od dwóch dni po zgaszeniu silnika[...]

Wątpie żeby kolega był tak dokładny i gasił auto tuż przed pełną godziną,zwłaszcza ze wtedy elektronika już nie powinna tego "mówić".

No i 3 serie razy 3 gongi?

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Jak temperatura jest niska, to jest pojedynczy typowy gong, więc śliska jezdnia chyba odpada, kukułka też to nie jest, bo jest wyłączona... 3 serie po 3 krótkie ciche piknięcia...
Opublikowano

A może, żeby obudzić kierowcę po dojechaniu do celu :twisted2:

Sorry, za żart, ale jeszcze nie mam pomysłu na ten temat :)

Poza tym, skąd ten dźwięk się wydobywa? Z tego samego głośnika, co gong (temp/kukułka)?

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Najlepiej sprowadz saperow. Nie naraziles sie komus ostatnio?

A tak powaznie. Nic mi nie wiadomo o dodatkowych piszczykach w seryjnym E34. Jeszcze w okolicach schowka. Moze cos wie poprzedni wlasciciel, jezeli mozesz miec z nim kontakt. Sprobuj pokombinowac, z czym moze miec to zwiazek. Swiatla, otwarte drzwi, opuszczone szyby, diabli wiedza, co jeszcze... Nie podejrzewam, zeby zostawil ukryty antyradar, on jednak piskalby raczej po wlaczeniu zaplonu.

Nic mi wiecej madrego nie przychodzi do glowy.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
mi tez nic do glowy nieprzychodzi. ale moze miec to zwiazek z zaplonem/alarmem. ale opowiem historyjke mala moze zwiazana troche z tym tematem ale mam od 4 lat tez nissana primere i 2 razy zawsze zima zdarzylo sie ze idealnie po 1 kilometrze zapiszczlo mi w taki sam sposob gdzies spod deski i auto zgaslo. i wcale to nie bylo brak pliwa czy radio cd czy piszczce klocki czy inne piski znane mi z samochodu. dioda od alarmu dziwnie mrygala i auto nie chcialo pali. imobilajzer odcial zaplon- krecilem rozrusznikiem a on nic. dopiero auto odpalilo po odjeciu klemy/brak pradu/reset.i wszystko ok. moze masz jakis alarm lub imobilajzer lub cos w tym stylu.
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

Misiek, mozesz miec racje, a ja nie pomyslalem o takim banale, jak alarm lub immobilajzer :duh:

Tylko co to chcialoby powiedziec :?:

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano

...Tylko co to chcialoby powiedziec :?:

Być może: "masz 15 sekund na opuszczenie kabiny i oddalenie się od samochodu...."

A po tym czasie na nadwozie idzie 3000V (dla ewentualnego amatora cudzej własności) :diabel_smiech:

P.S.

Arek, mam już nowy regulator napięcia, w wolnej chwili napisze na priv’ie. Pozdrawiam :)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Nie oczekuj od nas cudow.

Srubokret w dlon i do dziela! Wymontuj schowek, moze cos sie pojasni.

Pozdrawiam, ///M5