Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie zmiana skrzyni z 5 na 6.

Czy poza wymiana skrzyni powinienem wymienic most napedowy i ewentualnie poprawic program (chipa) po zmianie ?

Ktos ma 100% pewnosci i moze podpowiedziec ?

Nie chce kupowac skrzyni w ciemno i wpakowac sie w dodatkowa studnie bez dna kosztow...

Mowa o Compakcie E46 320d 150KM@180KM :)

Opublikowano
zadzwon do servisu powiedza ci jaki most idzie do 5 a jaki do 6 ale z tego co wiem to do 6 biegow stosuje sie krotrzy dyfer bo szusty bieg jest 0.8 a nie 1 automatycznie zwiekrza sie przyspiecha i elatycznosc bo biegi sa krotrze ale trzeba sie namachac lewarem , skrzynia jest cieszsza . ale trzeba tez wymienc wal . na krutrzy ,
Opublikowano
zadzwon do servisu powiedza ci jaki most idzie do 5 a jaki do 6 ale z tego co wiem to do 6 biegow stosuje sie krotrzy dyfer bo szusty bieg jest 0.8 a nie 1 automatycznie zwiekrza sie przyspiecha i elatycznosc bo biegi sa krotrze ale trzeba sie namachac lewarem , skrzynia jest cieszsza . ale trzeba tez wymienc wal . na krutrzy ,

Czyli wypadaloby jechac tez na chipa aby poprawic :( ehh