Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowym uzytkownikiem forum wiec jesli pomylilem dzialy lub powtarzam temat to serdecznie przepraszam.

Kwestia jest tego typu ze przymierzam sie do zmiany auta obecnie jestem szczesliwym posiadaczem golfa IV ale z przyczyn osobistych jestem zmuszony poszukania auta tanszego. Zawsze marzylem o BMW i teraz przyszedl czas na zakup. Wiem na pewno ze ma to byc model 318is coupe. Mieszkam w Ustce, studiuje w 3miescie, nie bardzo mam jak wybrac sie po auto do Niemiec. Chcialem spytac czy znacie moze jakis komis, osoby prywatne trudniace sie w przyprowadzaniu BMW od naszych zachodnich sasiadow w okoliach ( woj. pomorskie).

Na auto bede mogl przeznaczyc okolo 15tys zlotych. Boje sie troche tego rozwiazania, gdyz mam troche znajomych ktorzy byli po auta za granica i mowili ze zdecydowana wiekszosc ma krecone liczniki. Osobiscie jestem raczej szarym uzytkownikiem i nie znam sie na mechanice. Zalezy mi na odpowiedniej osobie, ktora nie zrobila by mnei w "balona".

Czytam to forum od kilku dni i wiem na pewno ze powinna to byc bawarka z 94 roku lub mlodsza, zastanawiam sie jeszcze jakie pzrebiegi w tych autach sa "bezpieczne" i czy kupienie takiego auta z 250 000 na liczniku jest niebezpieczne ???

Temat jest dosc odlegly gdyz pierw musze sprzedac dotychczasowe auto i mam nadzieje ze pojezdze pzryszlym samochodem okolo 2 lat.

To chyba wszystko, z gory dziekuje za porady

Pozdrawiam

Kuba

Opublikowano

najlepiej żebys pojechał sam...

ewentualnei jakiś znajomy...

ktoś kto sie trudni .. nawet polecony przez kogo...nie jest i nie bedzie zaufany..z tego wzgledu ze z tego zyje.. i niestety ..kamuflowanie niektorych "drobnostek" ma we krwi...

jesli kupi sie od Niemca... bezposrednio...to mozliwe bardzo ze trafisz oryginał przebieg...

Z taką kasą moze bedzie ciezko... ale ok 20 000zł... można kupić ładne e36 z przebiegiem rzedu 100 - 150 tys km...

jest troche takich aut .. i to od pierwszych drugich włascicieli... jednak za takei autko trzeba własnie słono zapłacić...

przy takiej kwocie... spokojnie kupisz autko zadbane ... jak ktos Ci bedzie sprowadza lto sie nei bedzie bawił..tylko poelci gdzies na plac ... made in turkey ... Niestety...

15... czyli - opłaty .. 13500... transport .... 12500.... na auto

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Kwestia jest tego typu ze nawet jesli pojade sam to nie czuje sie kompetentny na tyle zeby kupic auto w dobrym stanie technicznym, w ktore nie bede musial dokladac. Jezdze sporo okolo 30-40 tys rocznie i jest to dla mnie wazne.

Z drugiej strony uniknal bym posrednikow, wiadomo kazdy musi zarobic. Dlatego tez pisze i szukam jakis wskazowek... Pytam tez znajomych moze znajde kogos kto wybralby sie ze mna, tak byloby chyba najlepiej.

Opublikowano

w Niemczech... czy w Belgii.. Czy w Polsce... Wszedzie potrzebujesz kogos aby ocenił stan auta... Wiec tak czy ianczej musisz kogos poprosic... w Polsce bedzie łatwiej bo mneiczasu potrzeba na obejrzenie auta...

Poszukaj u nas..

Szuakłbym jednak aut nie od handlarzy tylko od osoby prywatnej która poprostu chce zmienci na inne auto...

zdarzaja sie ładne zadbane ... autka w dobrych pienaidzach... ( dobrych nie czytaj najniższa cena z ogłoszenia... - bardziej cena / jakośc

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

ja np. kupilem w Pruszczu na czerwonych blachach od chandlarza i mi taniej wyszlo niz jechac do DE...czasem mozna trafic dobry okaz...bylo to auto od 1 wlasciciela w DE ...trzeba szukac :P

masz nastepny w PL .....http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4214107

Opublikowano

moze nie wniose nic konkretnego do watku,ale powiedziales ze chcesz tansze auto...Ja to rozumiem ze szukasz zeby mniej kosztowalo go utrzymanie,ubezpieczenie itp czy chodzi ci o to zeby mniej palilo czy bylo starsze... Nie chce odradzac ale jesli jest to co ja mysle to zastanow sie czy to napewno ma byc BMW...

Oby jednak bylo tak jak chcesz i kupil ladna zadbana bryczke :8)

B M W
Opublikowano
zle mnie zrozumiales. Chce kupic samochod ktory bedzie tanszy w zakupie. Mniej wiecej polowe kwoty jaka uzyskam ze sprzedazy auta musze wydac na inny, osobisty cel. Z tego wzgledu na BMW bede mial okolo 15 tys zl. Wcale nie zalezy mi na znacznie mniejszych kosztach codzinnego uzywania samochodu... Obecnie moj golf ma silnik 1.6 w dodatku na gazie i zdaje sobie z tego sprawe ze BMW bedzie drozsze. NIe przeraza mnie to i jestem zdecydowany :)
Opublikowano
zbyt szybko to pewnie nie nastapi, poki co przygotowuje sie do zakupu, duzo czytam i szukam porad... ale na pewno jak juz bede szczesliwym posiadaczem beemki to wrzuce tu pare fotek :)
Opublikowano

Kupic dobrego isa w Polsce jak i w DE nie jest łatwo, ale mozna.

Jednak nie licz ze kupisz 15 letniego ideała, zawsze cos jest do zrobienia.

Opublikowano

a ja ci kolego powiem tak. Nie oczekuj że 14letnia bmka bedzie igiełka i nic nie trzeba bedzie w nią pakować bo tak nie ma. A stereotyp ze 14 letnia bmka jest lepsza od 4 letniej skody mija sie daleko z prawdą. 100k przebiegu tez raczej nie bedzie mieć :P

obecnie jestem szczesliwym posiadaczem golfa IV

posiadaczem to moze i jesteś ale napewno nie szczęśliwym :twisted2:

ale widze ze zmądrzałeś :cool2:

sam zobacz co e36 robi z golffffikiem http://vw-cult.pl/forum/viewtopic.php?t=1787

:twisted2: :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Ja mam golfa IV 2003r 1.9tdi i dwie bmw e36 320i coupe oraz 316 compact i powiem że golf jest fajny do przemieszczania sie z miejsca na miejsce ale bmw oferuje radość z jazdy. Choć golf ma lepszej jakości wnętrze i większego buta wolę jeździć e36 coupe. Pozdrawiam :)
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Choć golf ma lepszej jakości wnętrze i większego buta wolę jeździć e36 coupe. Pozdrawiam :)

Co tam rakiety zamontowałes ze klekot 1.9 ma lepszego buta jak 2.0r6 i 150 km :roll:

Moze CI sie wydaje bo gulf mniejszy

Opublikowano
widze ze dyskusja zeszla troszke na inny temat ... dzieki za wszystkie wpisy :) ten wypadek raczej nie wesoly ale tak to jest jak brawura laczy sie z brakiem wyobrazni ... pozdrawiam wzsystkich serdecznie i jak bede mial na podworku swoja bawarke to nie omieszkam sie pochwalic :) szerokosci
Opublikowano
jak się nie bałdzo znasz to najlepiej oglądaj bunię z kolegą co się zna, dla większej pewności pojedź przed zakupem na przegląd z bunią, będzie wiadomo przynajmniej jaki jest stan zawieszenia i hamulców, na przebieg za bardzo nie patrz, patrz na stan techniczny