Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś rano miałem lekki problemy z akumulatorem. Odrazu po przekręceniu kluczyka, gdy nie dało się zapalić, zobaczylem ze pali mi się kontrolka w kształcie zegarka która znajduje się pod wskazaniem terminu wymiany oleju (na lewo od wyświetlaca komunukatów, pod zegarami).

Zapala się ona razem ze wskaźnikiem terminu wymiany oleju i razem z nią gaśnie, chwilę po zapaleniu silnika. Kontrolka oilservice się nie pali.

Co oznacza ta kontrolka?

Opublikowano

Dzięki, już znalazłem instrukcje obsługi w necie i sprawdziłem. Dlaczego zaświeciła się akurat po wyładowaniu się akumulatora? Czy brak prądu mogł wyzerować jakieś ustawienia odnoścnie ostatniej wymiany płynu?

Czy nawet jeśli wskazanie jest prawdziwe i nie ma nic wspólnego w przygodą z akumulatorem, moge jeszcze z tym pojeździć jakieś 2 tygodnie. Dopiero za taki okres planuje wybrac się do Szczecina gdzie mam swojego zaufanego mechanika. Samochodu aktualnie nie używam za często, jakieś 3 razy w tygodniu.

Nie zauwazyłem żadnych zmian w działaniu hamulców.

Może zaświecenie się kontrolki miało związek ze spadkiem temperatury zeszłoej nocy, gdzie w Warszawie spadła do -7 stopni.

Opublikowano
Dzięki, już znalazłem instrukcje obsługi w necie i sprawdziłem. Dlaczego zaświeciła się akurat po wyładowaniu się akumulatora? Czy brak prądu mogł wyzerować jakieś ustawienia odnoścnie ostatniej wymiany płynu?

tak...