Skocz do zawartości

Grzechotka w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu grzechoczą mi rygle zamków w przednich drzwiach. Jak je złapie to jest cisza. Może ktoś ma dobry sposób na pozbycie się tego problemu
Opublikowano

Mam to samo. Dokładnie jakby grzechotka w prawych przednich i prawych tylnich drzwiach. Zna ktoś dobre rozwiązanie tego problemu?

pozdrawiam

--

Krzysztof Palenta

Opublikowano
  • Autor
Rygielki - te gdy zamykam centralnym zamkiem zamykają drzwi. W czasie jazdy poruszają się i uderzają o wykończenie plastikowe otworu z którego wychodzi rygiel.
Opublikowano
a o te rygle ci chodzi , trudna sprawa nie wiem czy e36 da rade, możesz spróbować zdjąc boczek i podkleić pod pręty tych rygli kawałki gąbki to je troche usztywni i nie powinno pukać
Opublikowano
moze jak je bardziej wkrecicie to cos pomoze, a jak nie to zdjac boczek i troszke wygiac ten drut na ktorym jest rygielek ...
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
  • Autor
Wkręcenie już nic nie pomoże bo jest dokręcony na maxa.
Opublikowano
nie to nie te rygle ten dzwonecek to te dlugie prowadnice od klamki do zamka powinny byc na 2 zaczepach plastikowych jak ktoregos brak to przy zamykaniu slychac dzwonienie . (skaronka ) a jeszcze warto nakleic filc na drzwi pod ciegna jedne jak i drugie . czyli pod dlugie lub pod rygle . odkrecanie i wyginanie daje mierne efekty