Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu grzechoczą mi rygle zamków w przednich drzwiach. Jak je złapie to jest cisza. Może ktoś ma dobry sposób na pozbycie się tego problemu
Opublikowano

Mam to samo. Dokładnie jakby grzechotka w prawych przednich i prawych tylnich drzwiach. Zna ktoś dobre rozwiązanie tego problemu?

pozdrawiam

--

Krzysztof Palenta

Opublikowano
Rygielki - te gdy zamykam centralnym zamkiem zamykają drzwi. W czasie jazdy poruszają się i uderzają o wykończenie plastikowe otworu z którego wychodzi rygiel.
Opublikowano
a o te rygle ci chodzi , trudna sprawa nie wiem czy e36 da rade, możesz spróbować zdjąc boczek i podkleić pod pręty tych rygli kawałki gąbki to je troche usztywni i nie powinno pukać
Opublikowano
moze jak je bardziej wkrecicie to cos pomoze, a jak nie to zdjac boczek i troszke wygiac ten drut na ktorym jest rygielek ...
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
nie to nie te rygle ten dzwonecek to te dlugie prowadnice od klamki do zamka powinny byc na 2 zaczepach plastikowych jak ktoregos brak to przy zamykaniu slychac dzwonienie . (skaronka ) a jeszcze warto nakleic filc na drzwi pod ciegna jedne jak i drugie . czyli pod dlugie lub pod rygle . odkrecanie i wyginanie daje mierne efekty