Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich serdecznie....pisze poniewaz mam maly problem a mianowicie progi w mojej 323 coupe z 1999 r. Ok. 4 dni temu otwierajac drzwi samochodu zauwazylem na progu - samym rancie rdze sprawa sie pogorszyla gdy odsunalem delikatnie listwe jak rowniez zobaczylem pod spod autka by przyjzec sie progom no i niestety prawie na calej dlugosci sa one pokryte rdza....!!!!podobna sytuacja ma miejsce od strony pasazera i tutaj mam pytanko...czy orientuje sie ktos moze co moze byc tegoz przyczyna bo w kazdym badz razie nie jest to normalne zjawisko....!!!!z gory bardzo dziekuje za wszelkie informacje....a poza tym mam jeszcze pytanko odnosnie przekladni kierowniczej....czy bedziejakas roznica w przekladni wyciagnietej z anglika....????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie chce Cię straszyć ale pewnie masz powypadkowe auto i było źle naprawione skoro ruda wylazła. Oczywiście że jest różnica między przekładnią z angola a "naszą".
Krzysztof
Opublikowano

Auto powypadkowe, źle zrobione lub zrobione z części jakościowo kiepskich (blacha nieocynkowana wstawiana gazowo - czyli przegrzana) nieodpowiednio zabezpieczona od wewnątrz konserwacją daje właśnie takie objawy - i to zauważyłeś u siebie. Auto prawdopodobnie po dzwonie, bo wątpię aby ktoś zmieniał sobie progi od tak.

Co do przekładni to oczywiście są różne dlatego podczas przekładki należy je wymieniać.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
dziekuje bardzo za wszelkie informacje....tylko jedno mnie dziwi....kilku blacharzy i lakiernikow ogladalo to autko....dokladnie i opinia byla ze autko jest oki....mialo delikatnego dzwona ale jest dobrze zrobione - dzwon byl w prawy tyl takze nie wiem skad te progi....jeden lakiernik ktory ogladal powiedzial ze bylo cale malowane ale lakier wyglada bardzo ladnie - ale w sumie nie patrzyl na progi....osobiscie wydaje mi sie ze po tym dzwonie samochod byl caly malowany - tylko progi wygladaja tak jakby ktos o nich zapomnial - nawet nie sa czarne jak reszta auta - tylko biale - wyglada jak jakis podklad...po zalozeniu listew nic nie widac i dlatego ciezko bylo to wczesniej zauwazyc...bardzo dziekuje za odpowiedzi....pozdrawiam...
Opublikowano
u mnie było to samo w 320 z 99r tylko u mnie to było z tyłu , tak samo po lewej i prawej stronie , rdza sie pojawiłą dlatego że mi woda po deszczu lub po myciu nie spływała ,najwiecej rdzy było pod plastikową nakładką srednica ok 1 cm , polakierowałem i mam spokój :D aha samochód był od nowości w naszej rodzinie i był bezwypadkowy
Opublikowano
co do powodzi to....nie mam zielonego pojecia....ale z ta woda - to rzeczywiscie cos w tym jest poniewaz w sumie progi bierze dokladnie w tym samym miejscu z jednej jak rowniez z drugiej strony....co do malowania to tak jak wspomnialem juz wczesniej autko mjialo lekkiego dzwona w prawy tyl i bylo cale malowane - nie za mojej kadencji - ale do takich wnioskow doszlismy z lakiernikiem, natomiast progi wygladaja jakby ktos pomyslal - "a po co je malowac, zalozy sie listwy i nic nie bedzie widac"...ale nie ma sie co lamac - srodki dzisiaj zakupione wiec juz jutro cos bedzie trzeba zrobic...bardzo dziekuje za wszystkie odp oraz info....pozdrawiam