Skocz do zawartości

Rdza....!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich serdecznie....pisze poniewaz mam maly problem a mianowicie progi w mojej 323 coupe z 1999 r. Ok. 4 dni temu otwierajac drzwi samochodu zauwazylem na progu - samym rancie rdze sprawa sie pogorszyla gdy odsunalem delikatnie listwe jak rowniez zobaczylem pod spod autka by przyjzec sie progom no i niestety prawie na calej dlugosci sa one pokryte rdza....!!!!podobna sytuacja ma miejsce od strony pasazera i tutaj mam pytanko...czy orientuje sie ktos moze co moze byc tegoz przyczyna bo w kazdym badz razie nie jest to normalne zjawisko....!!!!z gory bardzo dziekuje za wszelkie informacje....a poza tym mam jeszcze pytanko odnosnie przekladni kierowniczej....czy bedziejakas roznica w przekladni wyciagnietej z anglika....????
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie chce Cię straszyć ale pewnie masz powypadkowe auto i było źle naprawione skoro ruda wylazła. Oczywiście że jest różnica między przekładnią z angola a "naszą".
Krzysztof
Opublikowano

Auto powypadkowe, źle zrobione lub zrobione z części jakościowo kiepskich (blacha nieocynkowana wstawiana gazowo - czyli przegrzana) nieodpowiednio zabezpieczona od wewnątrz konserwacją daje właśnie takie objawy - i to zauważyłeś u siebie. Auto prawdopodobnie po dzwonie, bo wątpię aby ktoś zmieniał sobie progi od tak.

Co do przekładni to oczywiście są różne dlatego podczas przekładki należy je wymieniać.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
  • Autor
dziekuje bardzo za wszelkie informacje....tylko jedno mnie dziwi....kilku blacharzy i lakiernikow ogladalo to autko....dokladnie i opinia byla ze autko jest oki....mialo delikatnego dzwona ale jest dobrze zrobione - dzwon byl w prawy tyl takze nie wiem skad te progi....jeden lakiernik ktory ogladal powiedzial ze bylo cale malowane ale lakier wyglada bardzo ladnie - ale w sumie nie patrzyl na progi....osobiscie wydaje mi sie ze po tym dzwonie samochod byl caly malowany - tylko progi wygladaja tak jakby ktos o nich zapomnial - nawet nie sa czarne jak reszta auta - tylko biale - wyglada jak jakis podklad...po zalozeniu listew nic nie widac i dlatego ciezko bylo to wczesniej zauwazyc...bardzo dziekuje za odpowiedzi....pozdrawiam...
Opublikowano
a moze jezeli miales zalozone listwy i zbierala sie tam woda... Tak tylko kabinuje co moze byc...
B M W
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
no wlasnie, bo dziwne zeby bralo odydwa progi, po dwoch stronach auta, tak jakby autko dostalo strzala i z lewej i z prawej, raczej zadko sie takie cos dzieje, moze powódz rzeczywiscie??!!
Opublikowano
u mnie było to samo w 320 z 99r tylko u mnie to było z tyłu , tak samo po lewej i prawej stronie , rdza sie pojawiłą dlatego że mi woda po deszczu lub po myciu nie spływała ,najwiecej rdzy było pod plastikową nakładką srednica ok 1 cm , polakierowałem i mam spokój :D aha samochód był od nowości w naszej rodzinie i był bezwypadkowy
Opublikowano
  • Autor
co do powodzi to....nie mam zielonego pojecia....ale z ta woda - to rzeczywiscie cos w tym jest poniewaz w sumie progi bierze dokladnie w tym samym miejscu z jednej jak rowniez z drugiej strony....co do malowania to tak jak wspomnialem juz wczesniej autko mjialo lekkiego dzwona w prawy tyl i bylo cale malowane - nie za mojej kadencji - ale do takich wnioskow doszlismy z lakiernikiem, natomiast progi wygladaja jakby ktos pomyslal - "a po co je malowac, zalozy sie listwy i nic nie bedzie widac"...ale nie ma sie co lamac - srodki dzisiaj zakupione wiec juz jutro cos bedzie trzeba zrobic...bardzo dziekuje za wszystkie odp oraz info....pozdrawiam