Skocz do zawartości

problem skrzynia automatyczna w BMW e32 zamiast n-2,p-3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prosze o pomoc . Wczoraj jeszcze jeżdzilem moim e32 wszystko bylo ok Dzis poszedlem do autka a ono nie chce odpalic. Biorąc na P lub N deska przygasa Nie wyswietla mi do tego biegu N oraz P zamiast nich mam 2 i 3. Do tego w Połozeniu N i P wywala mi bezpiecznik nr 17 i gasnie wszystko na tablicy.
Opublikowano

W automacie bardzo ważny jest dobry akumulator, drugą przyczyną u Ciebie może być cięgno/linka do skrzyni, być moż zsunęła się zmieniła pozycję.

Jeśli wywala bezpieczniki to masz gdzieś zwarcie.

Opublikowano
no wlasnie hm.... linka to bym chyba nie mial innych biegow a normalnie wyswietla mi 1,2,3,D,R a przy P koła sa zablokowane tylko jak wrzucam na N lub P lo tablica przygasa i wywala bezpiecznik nr 17
Opublikowano
17 jest od wielu rzeczy takich jak Bel.Wahlhebe(Aut. Getriebe)[17]; [15,17,20];Diebstahlwarnanlage[17];Fernsterhaber elektrisch[17];Instrumentenkombination[1,17,20]
Opublikowano
ta czesc to chyba switch gearbox do 750 nr tej czesci to 25 16 1 219 149 cena 45.5 euro.
Opublikowano
banol :cool2: dzieki za pomoc poszedlem twoim tropem i dobralem sie do niego ale nic nie wskazywalo zeby byl uszkodzony Jak wlaczalem P lub N zaczynal iskrzyc hm.... 8-O Patrze a tam przewodziki co do niego dochodza jakies niewyrazne Rozprulem a tam zwarka byla i wszystko wrocilo do normy jutro tylko zaizolowac i cieszyc sie jazda. Dziwie sie tylko dlaczego one tylko przytopione byly???? :jawdrop: