Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. na moje oko silnik krokowy.. nie trzyma ci obrotow przy wiekrzym obcizenia silnika.. sproboj przeczyscic krokowca, umnie pomoglo..
Opublikowano
witam. na moje oko silnik krokowy.. nie trzyma ci obrotow przy wiekrzym obcizenia silnika.. sproboj przeczyscic krokowca, umnie pomoglo..

Kolega pisał ze kreci do oporu a mimo to silnik gaśnie.. silnik krokowy nie ma tu nic do rzeczy.. działa tylko kiedy zamyka sie przepustnica i silnik pracuje na "biegu jałowym"... jak dodajesz gazu to całkiem sie zamyka. Standardowo obejeżał bym najpierw dolot... kiedy u mnie guma miedzy obudowa filtra a kolektorem dolotowym była popękana to miałem poważne problemy żeby ruszyć na każdej większej górce :D

Opublikowano
witam, ja mam podobny problem, nie zdaza sie to za kazdym razem ale zadaza, mianowicie gdy mam skrecone koła prawie na maxa i dociągne kiedownice do konca to spadają obroty a czasem nawet gaśnie, najgozej jak zdazy jej sie zgasnąc podczas jazdy na zakręcie wtedy wyłącza sie wspomaganie i ogulnie jest nieciekawie. mieliście tak??
Opublikowano
Chyba źle zrozumiałem :) chodzilo o krecenie kierownica... pompa wspomagania podczas krecenia na jalowym obciaza troche silnik i wtedy krokowy sie otwiera zeby troche podniesc obroty... wiec moze zacznij od wyczysczenia silnika krokowego.
Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanko, moze troche tendencyjne ale nie umie znaleść gdzie uzupełnia sie płyn do wspomagania, mile widziane jakies zdjęcie, pozdrawiam.
Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanko, moze troche tendencyjne ale nie umie znaleść gdzie uzupełnia sie płyn do wspomagania, mile widziane jakies zdjęcie, pozdrawiam.

nie wiem jak jest u ciebie bo masz inny silnik(wiekszy) ale u mnie jest to taki zbiorniczek z dużą nakrętką i naklejką na niej w kolorze pomarańczowym:)szukaj czegoś takiego, dodam że ta naklejka może być lekko przybrudzona i dlatego słabo widoczna, ale jak ją przetrzesz to odrazy powinna żucać się w oczy swoim kolorem:)

(OO( )( )OO)