Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

w czym problem? z moim cb z antena cb z radiem? Moje CB to uniden 520xl antena president florida i co sie dzieje radio jak bylo nowe to wszystko gralo ale od jakiegos czasu slysze wlasny glos w glosnikach od radia... tzn jak radio czy tez plyta cd jest wlaczona i mowie cos przez radio to slysze wlasny glos w glosniku samochodowym konkretnie prawym przednim nie rozumiem o co chodzi swr radia chyba jest ok jak radio bylo kupowane ustawiony byl na 1.1 teraz nie wiem jak jest ale zmiana swr przy floridzie jest po przez przesowanie loga po antenie... aha zasilanie mam z zapalniczki...macie jakies pomysly??

Opublikowano
od poczatku od kad mam radio jest w tym samym miejscu a to zaczelo sie nie dawno na poczatku raz bylo ok a raz nie a teraz juz calyczas jest do tylka...
Opublikowano
w mojej ciężarówce mam ten sam problem z tym samym radiem, fachowiec polecił mi pociąnąć prąd do zrotnicy bezpośrednio od baterii, u mnnie za dużo roboty więc odpuściłem, ty niemasz zwrotnicy, więc masz ciut inaczej ale sprubój tak zrobić a przynajmniej samą masę poprawić...
Opublikowano
dziwna sprawa z tym radiem bo wszystko dzis ucichlo pare razy przepinalem anteny na inne w celu sprawdzenia wrocilem do swojej i okazalo sie ze narazie cisza ale juz widze ze podruba unidena produkowana w chinach a nie na filipinach jest g... warta:/
Opublikowano

hehe mam identyczny model radia i takze sylysze sie w glosnikach zarowno w ciezarowce jak i w osobowce...

Nie trzymajcie za dlugo na nadawaniu bo wam sie koncowka mocy w CB spali...