Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie posiadam skrzynię A4S 310R, chciałbym wymienić na manuala. Samochód 318 is M44. Co potrzebuję i jakie to są kosztą za części. Czy samochód będzie po tym chodzil tak jak powienien (jak samochód z manualem od urodzenia), jakie mogą wyniknąć z tego komplikacje?

Muszę rozważyć każdą opcję, bo już sam nie wiem co robić sprzedać tego i szukać czegoś z większym motorem w manualu czy zrobić swap skrzyni?

Opublikowano
było to x razy, impreza nie opłacalna, sprzedaj i kup to co będzie ci się podobać.

Właśnie cała impreza polega na tym że mi się mój podoba pod każdym względem, jedyne co mi nie pasuje to skrzynia. Autko pod względem technicznym jest malina 80k przebiegu 97'. Jakie to są koszta +/-

Opublikowano

nie wiem ile ale wiem mniej więcej co:

w automacie wiązka elektryczna silnika jest połączona z automatem, musisz znaleźć wiązkę do manualnej skrzyni.

pedały i wysprzęglik

koło zamachowe sprzęgło docisk łożysko

zawieszenie skrzyni biegów

lewarek zmiany biegów

wał napędowy (nie wiem jak z mostem czy przełożenia się zmieniają)

skrzynia i robocizna.

ceny zobacz na allegro.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
Jednak za duże koszta i za dużo rzeźby :duh: Trezba się pogodzić i zaprzyjaźnić z automatem albo szulać r6 :)
Opublikowano
Taka przeróbka to koszt około 2000pln

:lol: To chyba coś źle liczyłem. Licząc że się sprzeda jeszce automat to jest to kwota jak najbardziej do zaakceptowania :shock:

Trzeba teraz się poważnie zastanowić, a z tym dyfrem to jest inne przełożenie ponoć jak bym zostawił mój dyfer to będzie lepsze przyszpieszenie, krótsze biegi a co za tym idzie większe spalanie.

To są przełozenia dyfra:

318is/ti (M44) - 3,38

318is/tiA (M44) - 4,44