Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam maly problem poniewaz zalozylem letnie opony(felgi pojechalem wywazyc) i tak od predkosci 80km/h-120km/h czuje bicie w kierownicy. Na zimowkach nie bylo tego czuc. Dodam ze mam zalozone dystanse ale gdy mialem zimowki dystanse tez byly i bicia nie czulem. Co moze byc przyczyna takiej sytuacji???
Opublikowano
jesli fele pojechales wywazyc to fele sa proste ale moze jakas opona ma bicie , moza jakas buła wyskoczyła . Sprawdz czy nie ma buł na oponie

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Zamien przód z tyłem, no i jeszcze raz sprawdź wywarzenie czasami bywa że jakoś im nie wychodzi,ostatnio tak miałem u jednego wywarzyłem i było na maszynie ok a biły,jak pojechalem do drugiego to się za głowe złapał :duh: Dobry gumiarz od razu wywala wszystkie odważniki a leniwce doważają koła druga metoda jest beee

Pozdrowienia

Opublikowano
opony raczej. bo skoro felgi wywazone i masz dystanse, moze byc jeszcze potrzebne pierscienie centrujace bo u mnie to bylo problemem...
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
Jak bicie pojawia się przy pewnej prędkości i potem ustaje, to na 99% niewyważone koła... Wyjaśnienie jest proste: przy prędkości z widełek masz drgania o częstotliwości rezonansowej, czyli takiej, przy której jakbyś nie miał amorków, to mógłbyś się nieźle rozhuśtać... To tak samo jak z żołnierzami, którzy idą przez wiszący most: nie mogą iść zawsze "lewa", tylko muszą "wymieszać" kroki, w przeciwnym razie most może się rozhuśtać... Wyważ na jakiejś porządnej i sprawnej wyważarce i będzie OK... Pozostały 1% to krzywe felgi, ale to widać gołym okiem podczas wyważania jak się koło kręci na wale wyważarki

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
zobacz pierescienie centrujace - jezeli masz brak to zobacz czy felgi ciasno na piaste wchodza bo jak masz luz to masz bicia na kole - ja tak mialem , poprostu pekl jeden pierscien i byly bicia

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
Może nie wniosę nic nowego, miałem i ja przeboje z zimówkami, okazało się ,że zle wyważone!-pzdr- :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
pojechalem jeszcze raz do firmy ktora wywazala mi kola i jak sie okazalo jedna przednia opona ma delikatny balon i dlatego bilo. Taka prosta przyczyna jakby nie mogli odrazu powiedziec ze cos jest nie tak z opona gdy bylem u nich za pierwszym razem