Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

dzis miałem niezaciekawa sytuacje!

miałem bardzo mało paliwa w bmw ( z 1-1.5mm od zera) i moj tato postanowił podczas mojej nieobecnosci dolac mi paliwa bo miał dwa małe karnisterki jeden z ropa i drugi z benzyna! noi pomylił sie i nalał mi 3.5l ropy:( jak tylko wróciłem powiedział mi o tym, wiec ja szybko bo kasiorke wsiadam w bmw i ogien na stacje odległa o 20km:(( zalałem pół baku vervy98 i przegoniłem ja dosc ostro!( 150km/h zadko kiedy spadało)

czy w tym wypadku moge spac spokojnie? czy przez ta rope moze mi sie cos uszkodzic??? auto jak narazie chodzi normalnie(odpukac)

POZDRO!

Opublikowano

Raczej nic nie powinno się dziać.

Podziękuj tacie za pomoc :cool2:

Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

skoro teraz jest ok to powinno tak zostać. Ja bym na twoim miejscu nie ryzykował i nie jechał na oleju-tymbardziej ze mialeś b.malo w baku te 20km i poprostu innym autem dowiózł paliwo do bmki.

no ale tak nie zrobiles i jak jest wszystko ok to sie cieszyć :P

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
szczęście?? było 50 do 50 że ojciec wleje benzyne/diesla, wlał diesla więc ja bym to nazwał jednak pechem, co do problemu to raczej mozesz jezdzic dalej, nie jestem specem od takich problemów ale raczej nie powinno sie nic stać, ewentualnie możesz zalać do pelna żeby zmniejszyć stosunek ropy do benzyny do minimum. Dużo gorzej mają kierowcy diesli, szczególnie tych nowych, jeśli się pomylą i wleją benzynę do baku. Wtedy jedynym wyjściem jest wypompowanie zawartości baku. Pozdro...
Opublikowano
I właśnie po to wymyślono inne wlewy pistoletów na stacjach...jeśli chodzi o kanister - przecież ropa jednak zupełnie inaczej pachnie niż benzyna :roll: Jak można się pomylić :?:
Opublikowano

Dla 100% pewności mógłbyś wymienić filtr paliwa i pompkę na wszelki wypadek ale to już jest koszt. Z resztą przy naszych paliwach i tak powinno się to robić zasadniczo często.

Pozdrawiam

Opublikowano

mozesz napewno byc pewien ze pompka paliwa ci jeszcze pochodzi dzieki temu bo dostała takie smarowanie że hej:D

ogólnie...co tyu masz linijkę w baku??musiałeś miec wiecej paliwa...na ropie też pojdzie jak sie silnik zagrzeje ale napewno było wiecej..jakbys na samej ropie jechał to byś z tyłu nic nie widział..idzie kopeć jak siema..

Ogólnie..przesmarowałeś silnik, pompka i filtr....przeczyszczą siesame...chyba że dawno filtra nie wymieniałeś to przydałoby się..

na wszelki wypadek wlej jakiegosSTP'a do baku...cos na czyszczenie układu zasilania paliwem, do tego zalej na BP 98 ( podobno najmniej podrabiana i najbardziej zblizona do 98:D:D to

Bedzie GIT