Skocz do zawartości

kod koloru nadwozia - gdzie znalezc w 530d ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pod maską strona kierowcy na boku błotnika obok kielicha jest tabliczka znamionowa i na niej jest podany nr lakieru
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pod maską strona kierowcy na boku błotnika obok kielicha jest tabliczka znamionowa i na niej jest podany nr lakieru

Ten opis dotyczy e36.

W e39 kod lakieru jest na spodzie maski. Z prawej strony. Jest to naklejka z nazwą i numerem.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Ten opis dotyczy e36.

W e39 kod lakieru jest na spodzie maski. Z prawej strony. Jest to naklejka z nazwą i numerem.

kolega nie widzi że napisałem tabliczka znamionowa a nie naklejka na kielichu jak w e36

na tej tabliczce jest podany kod VIN nr i nazwa lakieru i inne dane i jest dokładnie w tym miejscu co napisałem a naklejka jest tam gdzie kolega napisał tylko że może być zniszczona lub nieczytelna dlatego pisałem o tabliczce znamionowej a w e36 ta tabliczka jest po przeciwnej stronie jak w e39 czyli w e36 jest po lewej stronie a w e39 po prawej stronie stojąc na wprost do przodu auta i proszę nie mylić pojęcia tabliczka znamionowa a naklejka :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgadza się.

Ja się jednak sugeruję naklejką bo na tabliczce jest kilka numerów i ktoś nieobeznany może nie być pewnym.

A na masce jest numer i nazwa.

A strony w samochodzie są określone i nie zależą od tego jak akurat komuś każemy patrzeć czy stanąć.

Kierownica jest po lewej stronie i ta strona jest zawsze nazywana lewą

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!