Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.mam ogromny problem niemam pojecia co jest grane.pomózcie mi prosze... Jak autko stoi to mi sie woda w chłodnicy gotuje wyminiłem termostat ,wisko,płyn chłodniczy i nieiwm co nadal jest.mechaniki mi mówia ze to chyba uszczelak pod głowica ale nie sa pewni.prosze moze wy cos wymyslicie. moje gg 3811400 tel. 608807673

EDIT by solaris520:

Radekvip87 - w przyszłości proszę nie kombinować z kolorami, grubościami i wielkością tekstu – to służy jedynie do wyróżnienia – tak naprawdę rzadko jest potrzeba stosowania tego, a już na pewno nie w całej treści postu.

I jeszcze postaraj się staranniej używać interpunkcji.

pozdrawiam

Opublikowano
Witam.Sprawdź pompę wody,jeśli to nie ona to jest jeszcze opcja zapowietrzenia.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

pompa wodna jest plastikowa w dieslu (nie wiem jak w benzynie) zapewne jest troszkę pracy żeby ją wymontować, ale mogła się sypnąć jak był (concentrat z wodą) w złej podziałce przy większych mrozach - teraz jest cieplej i już nie chłodzi dobrze. Chłodnica może być zapowietrzona, albo zakamieniona ze starości

www.trofea-sport.pl
Opublikowano

Uszczelka to już ostateczność.

Szukaj przyczyny mechanicznej (została ci jeszcze pompa lub niedrożna chłodnica) i przede wszystkim dobre odpowietrzenie.

Masz m20b20?

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano

pompa wodna jest plastikowa w dieslu (nie wiem jak w benzynie) zapewne jest troszkę pracy żeby ją wymontować, ale mogła się sypnąć jak był (concentrat z wodą) w złej podziałce przy większych mrozach - teraz jest cieplej i już nie chłodzi dobrze. Chłodnica może być zapowietrzona, albo zakamieniona ze starości

W benzynce też jest plastik(są dostępne zamienniki z metalowym kołem).

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Witam miałem kiedyś w E34 podobny problem, tzn. też wymianiłem wisko, plyn, odpowietrzyłem i dalej gotowało a przyczyna okazala się własnie pompa, która jak koledzy pisza wyżej jest plastykowa. Sprawdź to, bo jak nie to juz chyba zostaje uszczelka. Pozdrawiam