Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!!

Mam pytanko!!!!

Na duzym monitoze ma pozycje asistans BMW, i postanowilem w nia wejsc. Nie chciala sie sama uaktywnic, i wyszla opcja zadzwonienia, wiec to zrobilem. Polaczylem sie z BMW w niemczech, i uzyskalem informacje ze na terenie Polski nie dizla.

Czy ktos wie jak to wogle funkcjinuje, na jakiej zasadzie , i czy to pociaga za soba jakies koszty?????

Prosze o pomoc i odpowiedz!!!

Pozdrawiam

Sergiusz

Opublikowano

Witam,

ja mam ale to dziala tylko na terenie niemiec i przy zakupie jest to platna opcja - pewnie potem mozna to przedluzyc na zasadzie abonamenty

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Zadzwonilem na numer kontaktowy, i poloczenie bylo za darmo.

Pogadalem chwile z gosciem, i powiedzial mi ze w Polsce nie dziala.

Ale do dziaj nie wiem na jakiej zasadzie to dziala, i w czym ma pomagac??????

Moze ktos wie????

Pozdrawiam

Opublikowano
wykupujesz usluge, ze jak ci beemka padnie w trasie to laczysz sie z nimi; a wtedy bmw przyjezdzaja i naprawiaja na miejscu jesli to drobiazg, lub ciagna bejce do warsztatu a tobie oplacaja nocleg na czas naprawy i ew. dojazd. tzn nie znam dokladnych warunkow ale tak to jest z grubsza, mozna taka usluge takze wykupic w niektorych TU
Opublikowano
Ma to pomóc w rozwiązaniu problemów.Np auto padnie Ci na trasie,masz daleko to dzwonisz i w miarę możliwości mówią Ci co sprawdzić lub przyjeżdaja,chyba możliwe jest też scholowanie zepsutego auta.Osobiście nie miale mdo czynienia z tym.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

ja tez mam BMW ASSIST, czyli:

- Notruf (m.in. wysyla w razie wystrzelenia airbaga/napinacza pasow do BMW Service pozycje samochodu, podstawow info o samochodzie)

- BMW Bereitschaftdienst (dziala jak zwykle assistance, np. kiedy zlapiemy kapcia, dzwonimy, przyjezdzaja i zmieniaja kolo)

- BMW Info (polaczenie z BMW Service w celu zaspokojenia swojej wiedzy nt. nowosci itp.)

- Verkehrinformationen (info o korkach itp.)

- Auskunft plus (info np. o teatrach, kinach, restauracjach, parkingach itd.)

- BMW Assist Status

nie mam niestety duzego doswiadczenia w uzywaniu tego udogodnienia

Edytowane przez Bono

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Wielkie dzieki, musze to sprawdzic czy dziala w niemczech, chyba ze juz ktos to testowal, to moze sie podzieli wiedza. Najbardziej interesuja mnie informacje o korkach i utrudnieniach .

Pozdrawiam

Opublikowano
Wielkie dzieki, musze to sprawdzic czy dziala w niemczech, chyba ze juz ktos to testowal, to moze sie podzieli wiedza. Najbardziej interesuja mnie informacje o korkach i utrudnieniach .

Pozdrawiam

Ja info o korkach mam w TMC, wiec nie widze potrzeby placenia BMW dodatkowo za informacje dostepne za darmo :)

pozdrowienia

Krzysztof

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko, ze to raczej dwie rozne rzeczy, nie kazdy zna niemiecki na tyle, aby zrozumiec co nadaja w radio, opcja w bmw assist pokazuje ci poprzez boardmonitor jak jechac objazdem...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 9 lat później...
Opublikowano
A czy ktoś z was wie może czy ta funkcja SOS wysyła jakoś informacje o położeniu do ratowników w polsce? Wiem z wątku, że ponoć dzwoni pod 112, ale co jeśli nie jestem w stanie rozmawiać?