Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

autko sprowadziłem z niemiec wszystko było ok

wkrecał sie ładnie a teraz nie chce sie wrecac na obroty

strasznie umolnie mu to idzie jak dieslem bez turbiny wejdzie na 3000tys obrotow i jest wszystko ok czy to moze byc wina jakiegos czujnika

Opublikowano

Witam!

Jedz kolego na kompa, na 99% padł ci czujnik polożena wałka rozrządu, lub wału korbowego. Miałem to samo u mnie to był czujnik położenia wałka. Po wymianie śmiga jak dawniej. :D

Pozdrawiam! :cool2:

BMW e-39 523i
Opublikowano

no tak 400zł nowy ok

twoja bunia tez takie obiawy miała

nie chciała sie wkrecac na obroty

sam wymianiłes czy musiałes podjechac i skasowac na kompie bład

Opublikowano
Ja kupilem na Allegro nowy-oryginalny za 280zł(wałka), wału nie wiem ile może stać, zerknij na Allegro. Wymienić mozna samemu tylko dojście jest fatalne. Mi zrobił to kolega za piwko, a wszystko trwało jakieś 30 minut :roll2: Życzę powodzenia i pozdrawiam :!: :cool2:
BMW e-39 523i
Opublikowano
Ostatnio oryginał wałek Siemens za 250. Ja padnie ten czujnik to przedewszystkim wyrzuca błąd, poza tym ma taką zwłokę przy gwałtownym dodaniu gazu gdyż nie może ustalic kolejności zapłonów.
Opublikowano
he, bmw zostało podpięte pod kompa, nic było żadnych błędów, przyczyną mulenia okazał sie zanieczyszczony filtr paliwa (paliwo z auchan...)