Skocz do zawartości

czy zegary od 320 z vanosem........

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. moje pytanko brzmi czy zegary od 320 z vanosem beda poprawnie dzialaly w 320 bez vanosa???? wszystko bedzie jak trzeba????? posiadam betke bez vanosa i musze zmienic zegary i akurat znajomy ma na sprzedanie od 320 tylko ze z vanos. pomozcie
Opublikowano

a tak się podłączę pod pytanie: czy zegary z 320 z vanosem lub bez będą pasowały do 325 z vanosem? licznik niby wyskalowany do 260 tu i tu ale czy nie ma jakichś udziwnień elektronicznych?

pozdrawiam

Opublikowano
a tak się podłączę pod pytanie: czy zegary z 320 z vanosem lub bez będą pasowały do 325 z vanosem? licznik niby wyskalowany do 260 tu i tu ale czy nie ma jakichś udziwnień elektronicznych?

pozdrawiam

Będzie pasować

Kamil
Opublikowano
niby ma pasowac tylko zastanawia mnie to czy bedzie dobrze wskazywal obrotomierz.

będzie dobrze... liczniki bez problemu pasują, nie ważne jaka pojemność ważna jest ilość cylindrów (od 4 cylindrowego do 4 cylindrowego itd. )no i oczywiście diesel lub benzyna :mrgreen:

Kamil
Opublikowano
niby ma pasowac tylko zastanawia mnie to czy bedzie dobrze wskazywal obrotomierz.

będzie dobrze... liczniki bez problemu pasują, nie ważne jaka pojemność ważna jest ilość cylindrów (od 4 cylindrowego do 4 cylindrowego itd. )no i oczywiście diesel lub benzyna :mrgreen:

Warto jeszcze dodać że 1.6i i 1.8i to jedna grupa. Zegary do 220. Potem jest 1.8is gdzie zegary są do 260 ale nie podejdą do 320i bo obrotomierz będzie przekłamywał. No i kolejna grupa to R6 i na końcu M3 :D

Warto wspomnieć ze w 96r. weszły inne zegary wyskalowane nie do 260 tylko do 240 :!:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Warto jeszcze dodać że 1.6i i 1.8i to jedna grupa. Zegary do 220. Potem jest 1.8is gdzie zegary są do 260 ale nie podejdą do 320i bo obrotomierz będzie przekłamywał. No i kolejna grupa to R6 i na końcu M3 :D

Warto wspomnieć ze w 96r. weszły inne zegary wyskalowane nie do 260 tylko do 240 :!:

a po czym rozróżnić zegary od 318is od 320i?

Opublikowano

a po czym rozróżnić zegary od 318is od 320i?

Patrząc z przodu to nie ma żadnej różnicy. 260 na zegarach i czerowone pole 6200. Może z tyłu jest coś napisane ale nie wiem bo nie sprawdzałem.

Tak czy siak załozyłem kiedyś do is-ki od 320i to miałem odcinkę a na obrotomierzu dopiero 4500-5000 :lol:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
ja mam 318i 95' z licznikiem wyskalowanym do 250km/h(a mam stary ze skala do 220)mimo ze sa elektroniczne jest roznica i zle pokazuje predkosc(oklamuje prawie o 20km/h)=sprawdzane GPSem oponki mam 16'' 55/205, takze nie zawsze licznik pasuje:/
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
wiec w tej chwili mam zegary od 4 cylindrówki. 240 na liczniku a obrotomierz kreci sie jak szalony. wskazowka wygina sie w druga strone. mam jeszcze jedno pytanko. byly r6 ktore mialy 220 na liczniku?????
Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanko. byly r6 ktore mialy 220 na liczniku?????

Nie było 220 w R6. Na pewno nie w E36.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

dokladnie tak jak pisał wr75010

a wlasnie jak to jest z ///M3 bo myslalem kiedys nad wlozeniem do mojego 325i wlasnie zegary z ///M3 E-36 3.0L

Opublikowano
skoro twierdzicie ze nie bylo to dlaczego np na allego trafiaja sie aukcje gdzie jest do kupienia licznik od 2.0 e36 i nazdjeciu widac ze ma 220???? nie kapuje
Opublikowano
skoro twierdzicie ze nie bylo to dlaczego np na allego trafiaja sie aukcje gdzie jest do kupienia licznik od 2.0 e36 i nazdjeciu widac ze ma 220???? nie kapuje

sprzedawca pewnie się pomylił

Kamil
Opublikowano

320 E-36 nie ma licznika do 220km/h i basta

Opublikowano
czy liczniki wyskalowane do 240 te po 96 roku będą pasowały do 325 z 93 roku gdzie mam wyskalowane do 260? nie będzie przekłamań?