Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam pytam bo nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi a problem ma sie nastepująco.

pewnego dnia rano moja bmka poprostu nie chciała odpalic, mam instalacje gazową ale jest tak ustawiona ze odpale z benzyny i po osiągnieciu 30c przełącza sie na gaz wiec zawsze odpalam z benzyny , wróciłem z pracy postawiłem auto i na drugi dzień nie chce odpalic , miałem słaby aku wiec po trzeciej nieudanej próbie odpalenia padł aku , założyłem nowy i krece dalej i nic , postanowiłem odpalić z gazu poprzez przytrzymanie włącznika od gazu i udało się . auto odpaliło i pojechałem do pracy , nie miałem czasu na ogledziny wiec dopiero po pracy ide odpalic ( znoowu na benzynie ) i odpaliła , pojechałem na benzynie do domu zgasiłem i znów odpaliłem i wsio ok , nastepnego dnia znów udało mi sie odpalic na benzynie , dojechałem do pracy i po pracy juz nie odpaliłem , znowu na gaz i dopiero wtedy ciezko ale odpaliła , wiem ze troche długo i nudno alestaram sie szczegółowo opisać problem , ja obstawiam pompę paliwa lub jakis przekażnik ale nie jestem pewny. prosze o pomoc

Opublikowano

witam mam podobny problem...

- gdy jeżdże na benzynie mam problemy z odpalaniem auta ale nie aż takie jak kolega co zalożył temat,

- po przełaczeniu na gaz (gdy silnik ma odpowiednia temperature) i zrobiniu kilku kilometrów np. do pracy to po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu na benzynie problem znika...

Co może być tego przyczyną

Ps. częściej jeżdże na benzynie. Aku jest OK.

Opublikowano
Objawy padania pompy paliwowej. Dziwne , ale u mnie to sie pojawia jak sie zaswieci rezerwa, po zgaszeniu kontrolki problem znika.
Opublikowano
pompa paliwa jak nic! Jak ci nie zechce zapalić to posadz kogoś za kółkiem żeby kręcił a sam włoż głowę do bagażnika i posłuchaj czy pompa pracuje. Lekko powinno być ja słychać. Jeśli nie słychać to sprawdz zasilanie na kostce pod diekielkiem (masz go w bagażniku po prawej stronie pod dywanem) Jak jest 12V to znaczy że pompa dokonała żywota swego.
Opublikowano
Dokładnie. Pompa. Nie kupuj chińszczyzny z Allegro, bo one pasują do wszystkiego, wiec są uniwersalne, a co jest do wszystkiego to jest do d... Kup nową markową pompę - Bosch, lub używaną.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
dzieki za info potwierdziło sie to co myslałem wymienie pompe jak mi sie jeszcze raz to przytrafi jak zrobie to napisze
Opublikowano

na 99% pompa. Ja mialem taki w e36 problem ze auto nie chcialo zapalic na benzynce. Zaciagnolem do garazu i wyjalem pompe. Sprawdzam ja pod akumulatorem pompa chodzi. Sprawdzalem 20 razy dziala. Wkladam do auta, jazda testowa, wszystko ok. poskladalem siedzenie tapicerki itd. wsiadam do auta, nie chce zapalic. Okazalo sie ze pompa czasem nie chce dzialac. Tak jakby sie zawieszala. Po lekkim stuknieciu dzialala znowu.

Wiem ze w zasadzie odpowiedz na twoje pytanie jest wyzej ale ja pisze to dlatego zebys sie nie zdziwil jak wyciagniesz pompe i postanowisz ja sprawdzic czy dziala a one bedzie ok (przynajmniej pozornie).

Opublikowano

Mam taki sam problem, lecz u mnie nowa pompa nie pomogła. Ostatnio miesiąc było OK, a dziś rano kręci i nie łapie właśnie jakby nie było benzynki, a rezerwa mi się nigdy nie świeci zawsze 20l jest w baku.

Objaw taki, ze chce załapać niby coś podłapuje i du..pa niby zaskakuje po czym gaśnie.

Opublikowano
tak jak kolega niski pisał dzis wyjąłem pompe i niby wszystko ok złożyłem i narazie działa u mnie zawsze jest około 20 30 l benzyny. narazie działa jak jeszcze raz padnie to ją wymienie , moje drugie pytanie czy moze sie zepsuc cos wiecej przez niedokonca sprawną pompe
Opublikowano
Mam taki sam problem, lecz u mnie nowa pompa nie pomogła. Ostatnio miesiąc było OK, a dziś rano kręci i nie łapie właśnie jakby nie było benzynki, a rezerwa mi się nigdy nie świeci zawsze 20l jest w baku.

Objaw taki, ze chce załapać niby coś podłapuje i du..pa niby zaskakuje po czym gaśnie.

A jakiej firmy pompę zamontowałes?

Bandite Motor Wagen