Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jako nowy i juz od razu z problemem po wymianie uszczelki pod glowica czuc plynem chlodzacym w kabinie,plynu nie ubywa ale z pod maski z lewej strony cos paruje nie mam pojecia o co chodzi
Opublikowano
Witam jako nowy i juz od razu z problemem po wymianie uszczelki pod glowica czuc plynem chlodzacym w kabinie,plynu nie ubywa ale z pod maski z lewej strony cos paruje nie mam pojecia o co chodzi

kolego moze moja rada nie bedzie szczytem kunsztu mechanika ale u mnie byl podobny problem tyle ze smierdzialo benzyna. okazalo sie ze przepuszcza przewod paliwowy ( prawde mowiac dosyc mocno) i jak byl wlaczony nawiew w kabinie w srodku czulem sie jak nafciarz. nie podpowiem co moglo strzecic u ciebie ale zapach pewnie przenoszony jest przez nawiew

pozdrawiam

Opublikowano
Jesli plynu nie ubywa czyli uklad jest szczelny. A z lewej patrzac od przody czy od srodka bo jesli od przodu to pewnie nie dokrecili ci dobrze wydechu do turbo albo nie wsadzili uszczelki miedzy turbo a kolektor wydechowy. Jesli z prawej to sprawdz wycieki, weze paliwowe i cieczy chlodzacej.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.
Opublikowano

Jak smierdzi plynem w kabinie najczesciej podejrzana jest nagrzewnica. Mozliwe ze wyciek jest tak nieiwelki ze nie zauwazyles odrazu ubytku.

Co do parowania pod maska tez mozliwe jest ze jakis przewod ze starosci lub zalamania po remoncie puszcza plyn ktory na cieplych elementach silnika odparowuje stad slodki zapachplynu w kabinie.

Taki wyciek ciezko znalezc trzeba szukac jasnych osadow po plynie na elementach silnika.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawa wyjasnona moj nos zawiodl i nie czuc bylo plynem tylko dieslem okazalo sie ze jeden z wtryskow byl nie szczelny i ropa kapala na kat. parowalo i smierdzialo teraz juz wszystko jest ok dzieki za podpowiedzi