Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam towarzystwo. Od około dwóch tygodni posiadam BMW 530 d rok 98 sprowadzana z Włoch więc i w takim języku pokazuje komunikaty. Tłumaczenia trzech znalazłem na forum. Dziś dolałem płyn do spryskiwaczy no i komunikat znikł natomiast zaczął mi się pojawiać nowy "PROG. EMERG. CAMBIO" już wiem ze strony slowniki.onet.pl że Cambio to skrzynia biegów, i patrząc na pozostałe dwa wyrazy to nie jestem dobrej myśli co to może oznaczać, może ktoś z was ma pojęcie ? Za odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam.
Opublikowano

Proponuję lekturę skanów z linku jak niżej:

http://rapidshare.com/files/82075434/artykul_obc.rar.html

To jest artykuł o OBC (OnBoardComputer).Ponieważ nie masz najmniejszego kompa a z komunikatami tekstowymi, to masz możliwość po uprzednim odblokowaniu OBC zmienić język na jeden z tych bardziej przystępnych... np. angielski, niemiecki, czy... japoński :mrgreen:.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
tylko jakiś czas temu czytałem, że w tym modelu co mam zmiana języka może nastąpić tylko po podłączeniu kompa, ok będę dalej szperał i może cos wynajdę :) dzięki serdeczne za skany
Opublikowano

Ten komunikat informuje o tym że skrzynia przeszła w tryb awaryjny, niestety.

Na początek sprawdź olej w skrzyni, bo domniemam że to automat.

Język zmienisz bez kompa, niemiecki na bank jest.

Opublikowano

No to nie ma się czym przejmować

Ale nie mam pojecia co zrobić żeby ten komunikat się nie pojawiał.

Chyba będziesz musiał przywyknąć, chyba że ktoś ma jakiś patent

Opublikowano

to chyba jakis czujnik zostal - nie wiadomo co jeszcze nie zostalo dobrze zrobione, ja mam awersje do auto z italy... to je najchetniej picuja nasi handlarze...

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Do użytkownika voltron - na dobry początek proponuję użyć :search: - w kilku wątkach można znaleźć opis jak zmienić język komunikatów.

Ponadto sugeruję dokładnie zapoznać się z Regulaminem BKP, a w szczególności z Zasadami pisania na forum i niezwłocznie zredagować poprawnie temat wątku i uzupełnić opis.

Na przyszłość proponuję stosować zasady określone w Regulaminie BKP - skorzystają na tym wszyscy - mniejszy bałagan, łatwiejsze wyszukiwanie itd

:norty: