Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

co jakis czas pokazuje mi sie komunikat ze mam za malo plynu chlodzenia a plynu jest az nadmiar ..co to moze byc?? czujnik poziomu plynu ?? jesli tak to gdzie sie on znajduje i jak wyglada ?? bde wdzieczny za schemat z wszystkim znanej nam strony ,,, droga sprawa ?? bo nie iem czy cisnac do foty czy szukac uzywki ??

,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
czyli ze czujnik ??

A tak przy okazji jak to jest z tym czujnikiem? Kiedy on ma wyświetlać błąd? U mnie kiedyś było max mało płynu chłodniczego dosłownie na zimnym nic w zbiorniczku i nic nie pokazywał czujnik... pokazuje dopiero jak się odepnie.

Pozdrawiam

Opublikowano
czujnik ma zamontowany pływak z magnesem, a wewnątrz kontaktron, który zwiera się przy za niskim poziomie płynu, u mnie w obu autach czujniki działają prawidłowo i są bardzo przydatne(przejechałem już ponad 100 000 i głowice całe).
Opublikowano

tak jak piszecie wyciagnalem swoj na szybko bo mialem 15 min i byl caly w takim jakby mule nalocie czy czyms wzialem kawalek scierki na szybko zreszta niedokladnie wytarlem i po klopocie musial sie zawieszac przez to jutro na spokojnie wytre dokladnie i bedzie pewnie ok ....

ps,, jest tez dobra sprawa tego zawieszajacego sie czujnika,,, poniewaz myslalem ze rzeczywiscie ubywa mi plynu kilka razy dolalem czystego koncentratu i przez to mam wlasciwie czysty koncentrat w chlodzeniu :)

serdecznie was pozdrawiam

Łukasz

,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
nie wiem z czego tu sie cieszyć,że masz sam koncentrat w ukladzie bo tak byc nie powninno.Koncentrat jest zagęsty i może Ci sie przez to gotowac.Ale napewno nie masz samego koncentratu wiec sie nie przejmuj :wink: