Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pojechałem na ustawienie zbierzności na stację i gość luzując tylne śruby wahacza (te trzy mocujące wahacz do podłogi) ukręcił jedną a reszta nie dała się ruszyć. Powiedział mi ze muszę jechac do kogos kto mi te sruby poluzuje(są zapieczone az miło), tą urwaną rozwierci i wtedy do niego na zbierznosc i kąty. Ale jest problem bo nikt tego nie chce sie podjac ze wzgledu na to ze sruby sa bardzo twarde i w przypadku urwania jeszcze paru trudno je rozwiercic.

Co robić pomóżcie jesli cos o tym wiecie bede wdzieczny.

:modlitwa:

Opublikowano

pojedz do pozadnego warsztatu w ktorym maja palnik... jezeli umiejetnie podgrzeje sruby to pojda ladnie odkrecic :)

dziwne u mnie w becie wszystkie sruby bez problemu odkrecilem (kazda jedna przy wahaczach przy przednich i tylnych :) ) i nie byly one nawet szybciej niczym smarowane!! :8)

BMW E36 318i :) 91r ;) czerwien
Opublikowano

rozwiercałem kiedyś taka śrubę, powiem tak - :evil:

W rozwiercone miejsce dorobiłem jednak szpilkę bo przy rozwiercaniu trochę się gwint popierniczył. Szpilka wkręcona do konca trzyma jak "jasny gwint" :cool2:

Opublikowano
a co z tą urwaną? podobno nie mozna rozwiercic tak łatwo!

Dospawac nakretke :) i przez samo dospawanie nakretki sruba sie nagrzeje i powinna pojsc odkrecic :)

Czym odkrecal tamten co ustawial zbierznosc?? zwyklym kluczem czy pneumatem??

Opublikowano
zwykłym kluczem plus [bAD]...... długa przedłużka :lol:

to juz wiadomo dlaczego ja ukrecil :x [BAD] a nie mechnik....

co do psikniecia wd 40 to nie da rady bo sruby sa schowane cale :) wystaje tylko lepek i nie ma jak polac wd ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki wszystkim za rady. W przyszłym tygodniu jade do goscia co sie tego podjął i niech sie martwi i rzuca miesem bo ja bede wtedy w pracy :D .

pozdro.

Opublikowano
dobry warsztat palnik i ewentualnie tuleja wachacza jak ja spalą

właśnie!!! tuleja sie zjara jak obficie sypnie żarem mechanior ! :D

jeszcze raz dzięki .