Skocz do zawartości

Cabrio: Jak przewiezc rower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzam sie z zakupem bagaznika na rower na wiosne.

Interesuje mnie Wasze doswiadczenia w przewozie rowerow na tylnej klapie.

Czy pasuja bagazniki do sedanow?

Czy musze kupic jakis specjalny dla cabrio?

Bede wdzieczny za wszelkie porady i zdjecia z przykladem przewozu roweru.

Opublikowano
jesli masz hak to sa bagazniki ktore sie do haka przyczepia!!sa bardzo praktyczne i nie rysuja lakieru :D tesc ma taki w Passacie i nie nazeka :wink:

Cabrio z rowerem musi śmiesznie wyglądać ale z przyczepką to już przesada.

Opublikowano

Nie mam haka i raczej nie zamierzam go instalowac. Myslalem o tym ale to napewno zwiekszy koszt.

Mnie ciekawi raczej bagaznik na tylna klape - wydaje sie mi ze to moze zadzialac.

A czy bedzie wygladalo smiesznie? Niechaj wyglada :)

Opublikowano
Cabrio z rowerem musi śmiesznie wyglądać ale z przyczepką to już przesada.
Jerry ale ja nie pisalem o przyczepce :duh:

ale pisałeś o haku w cabrio - a po co jest hak?!

Opublikowano
ja kiedyś woziłem rower lasce , na tylnej kanapie :mrgreen: , fajnie sie ludzie patrzyli jak koła wystawały ponad zagłówki, wiozłem też zderzak do wysłania na poczte, ale to jest nic kumpel w audi 80 cabrio woził żywą choinkę :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
a nie taniej wyjdzie wypożyczyć rower na miejscu gdzie jedziesz ? bo jazda z takim rowerem drastycznie zwieksza spalanie...

bagaznik na klape ok... ja mialem taki co prawda w sedanie... a nie cabrio...

teraz chce zakupic dachowy ...tobie odpada...

co do przewożenia... Miejscowość janki pod Warszawą Biały Peugeot 307 cc ... 3 Tuje ...i to takie wysokie ok 1,5 m min.... wiózł na tylnim siedzeniu... :dance:

wiec możliwośc i w swoim cabrio masz duzo wieksze jak my z dachem :)

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
a nie taniej wyjdzie wypożyczyć rower na miejscu gdzie jedziesz ? bo jazda z takim rowerem drastycznie zwieksza spalanie...

Wiem ze zwieksza spalanie taka jazda ale jak na to wszystko patrzec przez pryzmat paliwa to kupilbym sobie motor .. tez bez dachu.

A ponadto swoj rower to swoj i nie po to go kupilem aby stal w garazu w sloneczna pogode.

Opublikowano
ja raz wiozłem skóter od kumpla bo mu sie gdzies popsół na trasie, musielismy wykrecic fotel pasazera, wsadzic skóter, wsadzic kumpla a na to wszystko fotel pasazera, ale dało rade:D
Opublikowano

Panowie, otrzymalem 12 odpowiedzi z czego jedna mozna uwazac za przydatna.

Ja wiem ze jest zima i temat roweru jest odlegly ale.. moze ktos mi przesle zdjecia jak wozi rower na sedanie przynajmniej.

Opublikowano

Dzieki za zdjecia.

To sa rozwiazania na hak a ja nie chce montowac dodatkowych elementow. do podwozia.

No to coś mi się wydaje, że cieżko będzie Ci przewieść rower na zewnątrz pojazdu bez montowania haka jedyne wyjście to wyjąć kanape z tyłu i tam wozić rower

Kamil
Opublikowano

Bagażnik do sedana jest montowany na dach - i do cabrio na pewno nie podejdzie. Bagażnik na tylną klapę musiałby być dość skomplikowany - może i takie istnieją, ale ja nie widziałem.

Jak dla mnie, to albo odkręcić koła i rower do środka, albo zamocować hak - zdejmowalny oczywiście.

I nie wiem co widzicie dziwnego w wożeniu drzew w cabrio :lol: - upychanie choinki do sedana - to dopiero wyzwanie...

Opublikowano
Ja mam taki bagarznik ktory montuje sie do tylniej klapy . caly cierzar spoczywa na tylnim zderzaku a reszta jest na pasach o szybe niby sie opiera ale jak bym go inaczej wyreguklowal to by sie nie opieral i by sie nie przesowal , wrzystko bylo by ok Kiedys go porzyczylem od siostry i tak u mnie zostal . jest on firmy TRECK
Opublikowano
Czyli mozna przyjac ze wszystkie bagazniki do sedanow pasuja do cabrio. Ciekawi mnie dlaczego w tabelach producentów nie ma o tym informacji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadzwoń do Interpacku, mają swoje sklpey we Wrocku, pewnie Ci odpowiedzą na pytanie. Zdjęcie powyższe zostało wzięte z ich strony.

www.interpack.com.pl

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Dzieki za adres. Napewno tam sie zglosze. Przynajmniej maja na swojej stronie zdjecia przykladowe montazu do samochodow typu sedan a to powinno pasowac tez do cabrio