Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko co może odpowiadać za ciut za duże spalanie w tds 1,8?? na baku robię zależności od jazdy 600-700km mysle że to za mało. Spalanie na poziomie 9-10l na 100 km?? to za duzo. co to może być??

proszę o pomoc :modlitwa:

Sprzedam BMW 318 TDS. 173300 przebiegu 1996 rok. Sedan ciemna zielona butelka. Klima.
Opublikowano

to zależy jak się jeździ. to 9-10 ci łyka w mieście?

jeśli tak to możliwe szczególnie jak sie wkorkach duzo stoi no i lubi sie przycisnąć :norty:

sprawdziłem kiedys ile mi pali na ostrzejszej jeździ i łyknął 10 :shock:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

masz cos nie tak, przy takiej jezdzie powinien palić max 7-8 l

miałem 318tds i był bardzo oszczędny palił mi średnio ok. 7.2-7,5 l przy BARDZO dynamicznej jeździe

Opublikowano
moje a co to ma do rzeczy?? i czemu nie ładnie jeżeli nie wierzysz że jest w bardzo dobrym stanie to sam sprawdź
Sprzedam BMW 318 TDS. 173300 przebiegu 1996 rok. Sedan ciemna zielona butelka. Klima.
Opublikowano
a jak wygląda sprawa termostatu? silnik nagrzewa sie jak powinien? nie zauważyłeś jakiegoś nadmiernego kopcenia? spalanie wzrosło nagle czy wzrastało stopniowo?
Opublikowano
u mnie sprawa wyglądała tak, po kupnie po mieście 9 litrów - norma, klima czy bez niewielka różnica, po regulacji pompy wtryskowej spalanie max 8,5 przy bardzo dynamicznej jeździe po mieście, średnio w granicach 7l. silniczek ten sam co u Ciebie tylko buda compact. a na jakich kółeczkach sie toczysz ??
Opublikowano
moje a co to ma do rzeczy?? i czemu nie ładnie jeżeli nie wierzysz że jest w bardzo dobrym stanie to sam sprawdź

po postach widać że "idealne" :twisted: :twisted: może i blacharkemasz ok...ale resztę chyba nie

w innym dziale zauważyłem że tez Cie opisano z tym "idealnym stanem" hehe..

"przegrywasz walkę z TDS'em" i chcesz się go pozbyć..??

Opublikowano
bono20002 zdaje się że twoje uwagi nie mają nic wspólnego ze spalaniem :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

po postach widać że "idealne" :twisted: :twisted: może i blacharkemasz ok...ale resztę chyba nie

w innym dziale zauważyłem że tez Cie opisano z tym "idealnym stanem" hehe..

"przegrywasz walkę z TDS'em" i chcesz się go pozbyć..??

coś sie tak uczepił i co to ma do rzeczy stan autka naprawdę jest super męczyłem się tylko z troche z odpalaniem tak poza tym naprawde cudeńko nie sprzedawałbym jeżeli nie potrzebowałbym większego auta. A z tym pozbywaniem sie to też nie do końca przegrana walka z tds-em. Stwierdzam jednak że takie BMW to dość awaryjne autko ostatnio miarke przebrało jak mi napinacz pękł od paska wieloklinowego :mad2: zezłościłem sie ogólnie na marke nie na silnik tds. A tak wogóle to w jakim innym wątku???

Opublikowano

jak ci pękł pasek wieloklinowy to raczej dawał oznaki zużycia ja wymieniałem ostatnio obydwa paski napinacz i szczerze to już był bardzo luźny i hałasował ze dwa miesiące wymieniłem i wszytko ok ale przyjemność 370 w m-auto Katowice, te autka nie lubią oszczędzania strasznie sie to mści później możę poprzedni właściciel zapuścił twoje autko , nic życzę ci bezawaryjnej jazdy twoim autkiem

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

u mnie:

naciąg 115

napinacz 150

sruba z nakrędką 100

paski 70

robota 200

laweta 200 bo auto stanęło i nie dało sie jechać bo się silnik gotował

a i jeszcze płyn chłodniczy bo trza było obie chłodnice zdjać żeby się dostać do pasków no i przy okazji zalać nowy płyn który i tak wcześniej wymieniałem

Opublikowano

witam.

nie uczepiłem sietylko chciałem sie dowiedzieć czy twoja.no i ... skoro powiadasz że sie zezłościłes na markę to pewnie wywiajała Ci numery..

twój samochód własnie potrzebuje drugiego tchnienia bo powoli wszystko zaczyna sie kończyć widocznie.Wierzysz w przebieg swojego auta???

Duze spalalnie.....hyyymm..zajmij się pompą wtryskową..nastawnik...wtryski...tu nie leży wina po stronie niczego innego jak tylko układu zasilania paliwem..diesel też wymaga opieki pożądnej..

a co do ogłoszenia...nie chce robić ci żadnej antyreklamy itd itp...piszesz w ogłoszeniu że nic nie ukrywasz..a sam dobrze wiesz ze nie jest idealne...a-ha

odsyłam do działu : Pytania i odpowiedzi......>> śmieszne opisy...