Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, myslałem ze skonczyły się moje boje z BMW jednak nadzieja matką głupich. Po wielu godzinach spędzonych na forum i czytaniu róznych pokrewnych postów zdecydowałem się na wymiane na nówki wszystkich 6 cewek w silniku M50B25 :mad2: . A mimo to auto nadal tragicznie reaguje na pedał gazu. Ponizej 3000obr przy ruszaniu szarpie. Mysłałem ze są jakies przebicia bo na to wskazywało. Teraz na nowych cewkach jest to samo. Dodam ze silniczek na wolnych obr chodzi równiutko, mozna na nim szpilke postawis i gwarantuje ze się nie przewróci. Obroty nie falują ani jak stoi ani w czasie jazdy. Tylko to kulawe przyspieszenie. Napewno pomyslicie ze sonda. Niestety to tez nie ona. Została wymieniona i jeszcze na wszelki wypadek sprawdzona oscyloskopem. Tps tez sprawny. NIe mam pojęcia do czego się jeszcze doczepic. Auto mi strasznie paruje jak się nagrzewa a w dodatku ma taki dziwny zapach który strasznie dusi i podraznia oczy. Nic tylko auto policji oddac do zwalczania zamieszek :D . Moze ktos cos poradzi?
Opublikowano

Prawdopodobnie sie myle, powiem wiecej obym sie mylil. :?

Moze niewlasciwie zredukowales bieg zamiast z piatki na czworke wlaczyles dwojke? Podobne objawy wystepuja jezeli silnik nawet przez moment zostal potraktowany wymuszonymi przez poruszajacy sie pojazd wiekszymi obrotami niz jego czerwona granica.

Dzieki temu byc moze pogiales pare zaworow, stad te nierowne obroty i smrod niewlasciwie spalanej mieszanki.

Opublikowano
Silniczek jest po remoncie, sprawdzałem cisnienie by byc w 100% pewnym i wszędzie wszyło w granicach 13 atmosfer. W tym wypadku pogięte zawory odpadają. Przepływomiez jest bankowo dobry a swiece wyglądają idealnie. Znam się trochę na mechanice poniewaz kapitalny remont silnika przeprowadziłem sam. Na wolnych codzi jak igiełka. Tylko jak chce się mu przycisnąć nawet tylko odrobinke to jakby obroty na sekunde spadały i dopiero po chwili zaczęły się pjąc w góre. Nie pisałbym tego postu gdybym nie miał juz zadnych pomysłów. A i rozząd napewno dobrze poskładany. Nie podoba mi się czujnik połozenia wału korbowego no ta kolejna sonda. Moze wy macie jakies sugestie?