Skocz do zawartości

BMW E30 2.4 DIESEL PROBLEM !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem... Strasznie trzesie moje auto jak stoi jak odpalam i ogole ;/ siadam do kolegi z takim samym silnikiem a u niego cichutko i nic nawet nie drgnie ;/ CO to moze byc ?
Opublikowano
Trzęsie tylko jak odpalasz? Czy w ogóle? Sprawdź poduszki pod silnikiem, wydechem i skrzynią. Jeżeli są w porządku sprawdź podgrzewacze (świece żarowe), to w przypadku gdy trzęsie po dłuższym postoju. Jeżeli to nie to, to pozostaje Ci tylko specjalista od pompy wtryskowej.
Opublikowano
Trzęsie tylko jak odpalasz? Czy w ogóle? Sprawdź poduszki pod silnikiem, wydechem i skrzynią. Jeżeli są w porządku sprawdź podgrzewacze (świece żarowe), to w przypadku gdy trzęsie po dłuższym postoju. Jeżeli to nie to, to pozostaje Ci tylko specjalista od pompy wtryskowej.

nie rozpędziłes sieza mocno z tą pompą??

co ma pompa do drgań któe przenosi zespół napędowy na karoserie??

proponuje wymiane poduszek...silnik leży już na łapach prawdopodobnie..

Opublikowano
co do pompy wtryskowej - zbyt późny wtrysk - samochód trzęsie sie jak opętany, za wczesny - pogorszenie osiągów. Może wystarczy mała regulacja, ale faktem jest ze najlepiej zacząć od poduszek silnika.
Opublikowano
Bono: Aaaaa, tam od razu rozpędziłeś :D Ja bym sprawdził najpierw pompę, a potem może korbowód :D. Pozdrowienia.