Skocz do zawartości

Było za nisko.. a teraz za wysoko : |

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawa jest paranoiczna.. :roll:

moja niedawno zakupiona w niemczech e30 318 is była masakrycznie obniżona (7cm prześwitu) płyta pod miskę nic nie dawała - auto tarło o koleiny i raz za razem uderzało w asfalt na naszych drogach. Stwierdziłem z zoną, że podniesiemy samochód - nowe amortyzatory i sprężyny - fura poszła do góry o chyba z 6 cm - na mój gust to strasznie dużo /wystarczyło by ze 2-3 !/ nie wadzi już o nic ale wygląda mało ładnie.. a wręcz okropnie : [

co ja mam teraz zrobić, żeby to auto wyglądało jak bmw, a nie fiat albea..

co radzicie?

- z powrotem tamto zawieszenie + większe koła

- przycinanie nowych spręzyn /znajomy mechanik mi mówił cos że w tym typie lepiej tego nie robić bo sa sztywne/

- hamskie boczne ospojlerowanie :shock:

tragedia..

Opublikowano
Póki co nie panikuj jeśli wszystko jest nowe to za jakiś czas napewno usiądzie jakieś 1,5-2cm, poprostu musi się ułożyć

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

A ja mam inny pomysl. Zainstaluj "coilovery" cos w stylu bilstein PSS9 i ustawisz sobie wysokosc wedlug wlasnych upodoban. :cool2:

Przycinanie sprezyn jest dobre ale w samochodzie typu lada albo fiat 125p. :nienie:

Opublikowano
  • Autor
a czy jest taka opcja ze kompletne nowiutkie zawieszenie trochę "siądzie" po jakimś czasie?
Opublikowano
Hmmm... Wydaję mi się, że powinieneś przywrócić tamto zawieszenie i dać większe koła. :jawdrop:
Opublikowano
ja jak jeszcze mialem kanta (125p) za starych dobrych czasow to pamietam ze jak sobie go za bardzo na resorach klepnalem to przez poł roku wozilem kraweżniki w bagażniku zeby troche siadl :lol: :lol: :lol:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!