Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich fanów E36. Czy mógłby mi ktoś doradzić w wyborze między touringiem 2,5 tds w automacie '96 i 200tys km przebiegu a vanosem 2,3 benzyna '97 i 140tys km przebiegu.Proszę doradźcie, bo jest to dla mnie zgryz i ciche dni w domu! :modlitwa: Będę wdzięczna za każdą sugestię.Pozdrawiam.
Opublikowano
okaja jeśli jest taka możliwość to wybierz się na przejażdżkę i jednym i drugim i przekonasz się w którym lepiej się czujesz. Ja bym wybrał 325TDS, ale tylko ze względu na ekonomikę, wiadomo - mniej pali :D
:)
Opublikowano
Wsiadasz do środka i wąchasz wnętrze. Jeśli śmierdzi stęchlizną i papierochami zmieszanymi z odświeżaczem, opuszczamy wnętrze i żegnamy się z wŁaścicielem. Jeśli natomiast pachnie salonowym plastikiem i ma się wrażenie, że auto niedawno opuściŁo fabrykę... to silnik jest nieważny. Pod warunkiem oczywiście, że jest ... benzynowy.
Opublikowano

Ja bym zaproponował benzyniaka, a jeżeli zależy ci na ekonomice to wystarczy że założysz na początek dobrą instalacje sekwencyjną. Będziesz napewno bardziej zadowolona z 323i nisz z 325tds

jest to wypowiedź osoby która jeździła tds'em

fakt tds spali w mieście 7-9 l/100km

323 spali 11-13 l/100km

Ale koszty naprawi diesla są wyższe niż benzyniaka w którym praktycznie przy silniku to jest mało do naprawy.

A te pieniądze które przeznaczysz na naprawę diesla bo nie wiadomo jakiego kupisz, to możesz przeznaczyć na sekwencje.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
Wsiadasz do środka i wąchasz wnętrze. Jeśli śmierdzi stęchlizną i papierochami zmieszanymi z odświeżaczem, opuszczamy wnętrze i żegnamy się z wŁaścicielem. Jeśli natomiast pachnie salonowym plastikiem i ma się wrażenie, że auto niedawno opuściŁo fabrykę... to silnik jest nieważny. Pod warunkiem oczywiście, że jest ... benzynowy.

Bardzo ładnie to ująłeś - nic dodać nic ująć :mrgreen:

Opublikowano

Panowie,dzięki!!!Wiem na czym stoję, a raczej czym będę jeździć.

Jeszcze tylko co do ekonomiki i mojej babskiej ciekawości:czy wkład finansowy w paliwo nie będzie w obu przypadkach mniej więcej taki sam? bo ten drugi to diesel ale przecież automat-więc nie aż tak oszczędny?

Obie fury to igiełki, diesel może bardziej wypasiony, ale teraz to już nie ma większego znaczenia,bo dzięki Wam podjęłam decyzję.

Dzięki, jesteście Wielcy! :clap:

Opublikowano

Pewnie koleżanka wybrała 323??

co do wkładu w paliwo

noo nie do końca taki sam..ale zbliżony :twisted:

jeżeli jesteś jednak kobietą żądna wrażeń i nóżkę masz ciężką to będzie wieksza różnica...ale ile frajdy więcej, radości wrażen z jazdy..dla samego tego wolę benzynkę.

Opublikowano
tak jak kolega wyżej napisał..

średnio 11-13L/100...przy umiarkowanej jeździe.. :twisted2:

raczej nie przesadzaj przy normalnej tak spali.

No chyba że chcesz być pierwszy na światłach to w moim przypadku 523iA (automat, to dla nie wtajemniczonych) spala 15-18.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
kurde jak BMW to tylko w bęzynie jeszcze jak zadbana bierz 2.3 mocy nigdy za wiele :mrgreen: aemeryci niech latają dieslami i 1.6 :twisted: a 2.3 ma barwe 6 tłoczków ... kojarzysz ? :mrgreen:
Opublikowano
tak jak kolega wyżej napisał..

średnio 11-13L/100...przy umiarkowanej jeździe.. :twisted2:

raczej nie przesadzaj przy normalnej tak spali.

No chyba że chcesz być pierwszy na światłach to w moim przypadku 523iA (automat, to dla nie wtajemniczonych) spala 15-18.

Mi komputer pokazuje 9.9 l/100km. Czy tyle by spalił, to nie wiem bo jeżdżę na LPG (którego pali kolo 11,5). Nie stoję zazwyczaj w korkach. Dojeżdżam do pracy spod Wawy w okolice Galerii Mokotów (20km w jedną stronę). I to jest moja główna trasa. Można więc jeździć względnie ekonomicznie z takim silnikiem.