Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem niedawno kupilem samochod w ktorym przydaloby sie dolac troche płynu chłodniczego nie wiem co jest zalane i tu tkwi caly problem podobno orginalnego plynu bmw nie mozna dolewac do innego, w intercars poinformowali mnie ze maja takie cudo ktore mozna lac do wszystkiego, i tutaj moje pytanie czy z takim srodkiem nic mi sie nie stanie z ukladem chlodzenia chodzi mi zeby nie podpadac w dodaktowe koszty nie wiem jak takie specyfik moze zadzialac na moj samochod. Prosze o rady.

Ps. w najbliższym czasie nie planuje wymieniac calego plynu na nowy.

Opublikowano
Dołączam się do tematu. Mam taką samą sytuację, muszę coś nalać a zabardzo niewiem co. Płyn, który jest obecnie w zbiorniczku ma taki jasno zielony kolor (taki toxic :D). Ktoś w jakimś poście napisał, że ten oryginalny koncentrat BMW można lać do wszystkiego, ale czy napewno? :D Podjadę dziś do serwisu BMW i zapytam :8)
:)
Opublikowano
A nie prościej po prostu wymienić ten płyn tym bardziej że autko nowozakupione ? To nie jest aż tak duży koszt! oryginał BMW ok 75 zł.
Opublikowano

popieram ... lepiej wymienić... i wesz co masz... nie wiadomo ile ten płyn juz jest w aucie... jesli koncentrat, auto sprowadzone nie wiadomo czy np. nie ma zbyt wysokiej temepratury zamarania... np..

wymien płyn , dobrze odpowietrz bo to mega wazna... i kontroluj płyn..bo nie powinno go brakowac.. !

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Byłem wczoraj w ASO i kupiłem 1,5 Litra koncentratu za 23zł z groszami. Pan z serwisu powiedział, że jak na dolewkę to śmiało można lać bez rozcieńczania. Zakres temperatur jakie można osiągnąć (wg etykiety) w zależności od stopnia rozcieńczenia wygląda następująco:

1 litr koncentratu + 2 litry wody --> -20 st. C

1 litr koncentratu + 1,5 litra wody --> -27 st. C

1 litr koncentratu + 1 litr wody --> -40 st. C :roll2:

:)