Skocz do zawartości

telefon w e46 !!!!?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:( :( :modlitwa: witam !!!! dreczy mnie jedna rzecz w e46 mam kierownice multifunkcyjna i wszystko bylo by spoko, ale sa tam rowniez przyciski do obslugi telefonu. niestety nie bardzo wiem jak je wykorzystac. tak naprawde poza tymi przyciskami i mikrofonem wyprowadzonym na podsufitke nic innego tam nie ma. w zwiazku z tym mam pytanie w jaki sposób moge podlaczyc telefon zeby obslugiwac go z kierownicy, co do tego potrzebuje, czy to musi byc fabryczny telefon, czy moge kazdy jeden podlaczyc??? z gory serdecznie dziekuje za odp i pozdrawiam :norty: :norty: :norty:
joke12
Opublikowano

Witaj! U mnie jak kupiłem autko to w panelu srodkowym (pod podłokietnikiem) było juz miejsce na telefon tzn motorole. Pytałem kilku magików czy moge tam podłaczyć np nokie to powiedzieli mi ze nie ma szans. Telefon idealnie pasuje w to miejsce podłaczony jest kablem a obsługujesz go z kierownicy. Wyglada to tak jak tutaj tylko ze ja nie mam oryginalnego fonu bmw tylko motorole:

http://www.allegro.pl/item299550151_podlokietnik_telefon_bmw_e46_kompletny_unikat_.html

Przeciwnik SERII.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Hmm, do telefonu potrzebna jest chyba jeszcze centralka w bagazniku i sam podłokietnik ze słuchawka nie wystarczy.
Opublikowano
:( :( :modlitwa: witam !!!! dreczy mnie jedna rzecz w e46 mam kierownice multifunkcyjna i wszystko bylo by spoko, ale sa tam rowniez przyciski do obslugi telefonu. niestety nie bardzo wiem jak je wykorzystac. tak naprawde poza tymi przyciskami i mikrofonem wyprowadzonym na podsufitke nic innego tam nie ma. w zwiazku z tym mam pytanie w jaki sposób moge podlaczyc telefon zeby obslugiwac go z kierownicy, co do tego potrzebuje, czy to musi byc fabryczny telefon, czy moge kazdy jeden podlaczyc??? z gory serdecznie dziekuje za odp i pozdrawiam :norty: :norty: :norty:

Prawdopodobnie masz instalację telefoniczną. Jeśli tak to wystarczy dokupić odpowiedni panel pod dana komórkę lub cały telefon samochodowy. Czy masz na pewno tą instalację i jakie panele można zastosować do twojego auta powiedzą Ci nieodpłatnie w ASO.

Opublikowano
  • Autor
no to bez ASO sie nie obejdzie. a czymoge podlaczyc pod funkcje w kierownicy kazdy jeden zestaw glosnomówiácy np nokia n80??? bo nie ukrywam ze bardziej zalezalo by mi na takim czyms niz na telefonie pokladowym :mad2:
joke12
Opublikowano
no to bez ASO sie nie obejdzie. a czymoge podlaczyc pod funkcje w kierownicy kazdy jeden zestaw glosnomówiácy np nokia n80??? bo nie ukrywam ze bardziej zalezalo by mi na takim czyms niz na telefonie pokladowym :mad2:

Kupując taki panel (zakładając, że masz kompletną instalację) wyjdzie raczej taniej niż instalując jakiś zestaw głośnomówiący. Musisz się tylko dowiedzieć czy ASO ma taki do twojego telefonu i samochodu. Wystarczy, że zadzwonisz i podasz siedem ostatnich znaków z nr VIN.

Opublikowano
ja mam oryginalny i bardzo sobie chwalę akle dobija mnie przekładanie karty bo sklonować się nie da :mad2:
Opublikowano
  • Autor
pytanie do u95.....jaki panel :jawdrop:
joke12
Opublikowano
  • Autor

czy moze ktos mi podpowiedziec czy jezeli nie mam w tunelu srodkowym miejsca na telefon to czy potrzebne sa mi do tego dwie czesci zamieszczone w ponizszych linkach??????? :?: :?: :?:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=250206461571&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=015

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=320209683054&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=011

z gory serdeczne dzieki

joke12
Opublikowano
czy moze ktos mi podpowiedziec czy jezeli nie mam w tunelu srodkowym miejsca na telefon to czy potrzebne sa mi do tego dwie czesci zamieszczone w ponizszych linkach??????? :?: :?: :?:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=250206461571&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=015

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=320209683054&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=011

z gory serdeczne dzieki

Dokładnie Ci nie powiem, który będzie pasował do twojego samochodu.

Chyba BLUETOOTH obsługują dopiero nowsze E46. Zadzwoń do serwisu. Jest jeszcze www.realoem.com.

Opublikowano
  • Autor
tylko ze oba sa z bluetooth
joke12
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Te cześci do których linki podałeś stanowią komplet i jedna wchodzi w drugą po wyjeciu zaslepki. Tzw. snap-in czyli adapter musi być dopasowany do telefonu który chcesz zastosować (ich lista w aso, etk lub realoem). Jednak jeśli nie masz tej konsoli do której wchodzi snap-in nie masz też zestawu bluetooth w aucie i same te dwie części nic ci nie dadzą. Musi być jeszcze odpowiedni moduł bluetooth, antena, wiązki itp.