Skocz do zawartości

E46 - najbardziej ekonomiczny silnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja niewiem jak ci ludzie dieslami jezdza ja u siebie mam 3litry i jakoś mi nie chla za ostro w miescie to kolo 8 nawet potrafi mniej dojezdzam na uczelnie wiec korki spotykam moze poprostu nie krece silnika wysoko bo i po co skoro przy 2000obr/min mam 400Nm trasa to w 7 na luzie jak sie szczypie tzn do 120 to w 6 spokojnie dla mnie jak ekonomia to 3L jest spoko ale mysle o benzynce i 330i tez bedzie ekonomiczna patrząc na to co oferuje spolanie sprawdzam tak leje za okolo 100zł tj 25L i jaki przebieg do rezerwy po samym miescie zawsze wychodzi tak od 300-350km w zaleznosci od tego jaki tydzien mial kierowca :roll2:

Na jakiej uczelni studiujesz,ze olewaja kompletnie interpunkcje ?? :jawdrop:

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Hmm nie jestem poliglotą ale na forum motoryzacyjnym nie jest to obowiązkowe. Może mi sie tylko tak wydawało. wybacz. Pisze szybko i nie zastanawiam sie za bardzo nad interpunkcją ani ortografią a raczej nad tym zeby w tematyce motoryzacjnej nie palnąć. nie istotne. piszmy lepiej o tych silnikach. uczelnia SGSP
Opublikowano
Ja się możę podepnę pod temat z troszkę innym zapytaniem - nigdy nie miałem diesel'a i ciekawi mnie czy takie silniki rozgrzewają się szybciej/wolniej/tak samo jak benzynowe?
Opublikowano
Ja się możę podepnę pod temat z troszkę innym zapytaniem - nigdy nie miałem diesel'a i ciekawi mnie czy takie silniki rozgrzewają się szybciej/wolniej/tak samo jak benzynowe?

Opcie/opinie rozgrzewania sa 2:

- odpalic silnik i czekac az sie nagrzeje - NIE JECHAC

- odpalic, poczekac chwile i jechac ale nie krecic go na maksa - tylko spokojnie, jak do Kosciola na niedziele :)

Stosuje teraz druga opcje, pierwsza trwala nawet i 30min :) Druga po 10min spokojnej jazdy osiaga temp. nominalna nagrzanego silnika...

Nie pamietam jak bylo w benzynie ale majac cieniasa to nie zwracalem uwagi czy silnik byl zimny,czy cieply - jechalem :)

Opublikowano
u mnie 2.0d 150KM stówka dziennie po mieście ok 7.5L

Mam ten sam silnik i podobne spalanie na mieście ..może trochę mniej bo muszę jeździć "na dziadka" (6 pkt. karnych na 12 max.)

W trasie przy takiej samej jeździe (na dziadka) doszedlem do spalania 5.5-6L

Opublikowano
ja u siebie ostatnio maxymalne spalanie zaliczyłem 6,5 litra na 100km ale to przez warszawskie korki, generalnie mieszczę się w okolicach 6 litrów: miasto + trasa (140-160km/h)
Szczęśliwy posiadacz pierwszej swojej beemki :)
Opublikowano

wszystko zależy jak się jeździ... i w jakich warunkach...

u mnie e46 1.9 l w Warszawie spaliła w ten weekend 23litry na 200km...

czyli ok 11,5 ... jazda ok 50 km ... w ciagłym korku ... reszta od świateł do świateł...

.... w trasie ok 8

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg