Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem dodac pare slow od siebie ale temat byl juz zamkniety. Wcale nie chcalem napisac, ze mi nie szkoda goscia ani to ze padam ze smiechu (slowa KUJONA). Jedyne co moze dziwic to to ze kolega nie wie jakie ma ubezpieczenie.

Co do samej sprawy to chcialem uswiadomic niektrorym, ze nie trzeba posiadac AC w normalnych krajach europejskich aby miec ubezpieczenie od kradziezy. Powtarzam normalnych= innych niz Polska. Mozna kupic caly Pakiet (comprehensive) lub samo OC (3rd party). Jest tez trzecia opcja 3rd party+ fire+theft (OC+pozar+kradziez).

Kolega puchatem mial na mysli wlasnie taki typ ubezpieczen. Nie znaczy to ze go nie stac, po prostu trzecia opcja jest wystarczajaca pod warunkiem, ze jezdzisz ostroznie. Ponadto roznica cenowa miedzy takimi ubezpieczeniami moze po prostu byc nieoplacalna. Jedyny minus ze jak jest twoja wina to po wypadku sam naprawiasz swoje auto (polskie AC).

Tyle chcialem napisac.

Pytanie do moderatorow: Dlaczego nie zamykane sa tematy z pytaniami o kupno samochodow z linkow, ktore nie dzialaja? Moim zdaniem dyskusja na takie tematy jest bardziej bezsensowna niz napisanie cos na powyzszy OT zamkniety po jednym dniu.

Pozdrawiam

Opublikowano

KUJON -tak jak napisalem ,opcje ubezpieczenia w Holandii sa rozne,i nie jest koniecznoscia wykupowania AC nawet do smochodu za 100tys .euro. To wszystko wiaze sie z pozniejszym wyplaceniem odszkodowania. Albo dostaniesz calosc,albo tylko 70%,albo jak nie dasz ubezpieczalni wszystkich kluczy od samochodu( w moim przypadku 4szt.) ,to dostaniesz np 30% albo nawet NUC!!!!! ( Musze zaiegnac porady mojego prawnika i tlumacza)

Co do pana PawlaH ,czlowieku,rozwaliles mnie swoim stwierdzeniem,ze jak kogos nie stac na AC,to nie powinien kupowac takiego auta jakim jest e61 !!!!!! :duh: Prymitywne stwierdzenie-pozostawie je bez komentarza :clap:

Jutro bede wiedzial czy cos dostane,czy nie!!!!!!

Opublikowano
mam już swoje lata a i wykształcenie i doświadczenie życiowe przeciętne, więc pewnie prymitywne te moje sądy. Mimo to wolę je jakoś...A na pewno tak napisałem, jak w cytacie, czy może Szanowny Pan raczył dołożyć swoją nadinterpretację?
PawełH
Opublikowano
napisales kolego ,ze "nie kupujesz samochodu,jak cie nie stac na AC".... jest to rownoznaczne z tym jak bys powiedzial ze nie kupujesz e61,czy e34,czy poloneza,jak cie nie stac na AC do niego,tak??? zreszta ,nie wazne!!!!
Opublikowano
W Polsce również mozna tak samo ubezpieczyc auto jak w 3rd-party,mam c-klasse wlasnie tak ubezpieczona OC+Kataklizmy+kradziez,wiec jak sie nie orientujesz to nie pluj na swoj kraj!no chyba ,że nie uwazasz juz ze jest to twoj kraj wiec prosze nie pluj na moj.pozdro
Opublikowano
W Polsce również mozna tak samo ubezpieczyc auto jak w 3rd-party,mam c-klasse wlasnie tak ubezpieczona OC+Kataklizmy+kradziez,wiec jak sie nie orientujesz to nie pluj na swoj kraj!no chyba ,że nie uwazasz juz ze jest to twoj kraj wiec prosze nie pluj na moj.pozdro

Mialem na mysli na pierdzacych w stolek uzedasow, ludzi kipiacych hamstwem, z ktorymi stykam sie za kazdym razem jak jestem w Polsce oraz niektorych uzytkownikow tego forum (niestety).

Co do polisy to rzeczywiscie nie wiedzialem ale dobrze ze wytlumaczyles to mi oraz kolegom plujacym na innych.

Pozdrawiam

Opublikowano
Bez urazy ale zal mi Ciebie,za bardzo niedlugi czas zaczniecie wracac z tego raju na wyspach,wielu moich kumpli wraca DO SIEBIE,wiem ze trudno sie pogodzic z tym ze jestescie tam obcymi,gastarbeiterami i dorabia sie wtedy ideologie o nienormalnej ojczyznie,ale twoje zdanie ,twoja sprawa.pozdro
Opublikowano
Twoj stosunek do kumpli wszystko mi mowi. Nie chce mi sie jednak polemizowac z toba na tym poziomie. Daj lepiej spokoj :duh:
Opublikowano

Puchatek odemnie tylko jedna rada, jak kupisz następny samochód to wykup sobie ubezpieczenie od kradzieży , tylko tak żebyś wiedział czarne na białym że jak ci skradną auto to dostaniesz z odszkodowania kwote x.

pozdro

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Puchatek stracil samochod, a czy mial AC, czy nie, to jego prywatna sprawa. Wszelkiego rodzaju uwagi w stylu 'madry Polak po szkodzie', wycieczki osobiste i mniej lub bardziej obrazliwe teksty prosze sobie darowac.

Puchatek nie jest dzieckiem i jak bedzie chcial prosic o rade, czy ma kupic AC, czy nie, to zalozy oddzielny temat.

A jezeli temat znowu 'zmartwychwstanie' i to w podobnej formie, skonczy sie na paru ostrzezeniach.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.