Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeżdżę 3 E-36 93rok, mam problem z nagrzewaniem powietrza, zegar temperatury często szaleje, zapala sie ostatnio czerwony kolor, raz mam ciepło w kabinie a raz ledwo sie nagrzewa, może ktoś mi pomóc w tej sprawie....plisssss :mad2:
Opublikowano

Gdzie ci się zapala czerwone?!

Ty masz chyba problem z nagrzewaniem silnika a nie powietrza.

Napisz coś więcej.

Opublikowano
podobno coś z nagrzewnicą tak mówią, sam nie wiem, jedno jest pewne często muszę dolewać płynu do chłodnicy, jakby gdzieś uciekał sam nie wiem......
Opublikowano
czerwone zapala mi sie na zegarze temperatury, często są wahania, i wskazówka spada na czerwone jednak zaraz wraca i jest ok, nie zaczymuje nawet auta!!!
Opublikowano
Właśnie przerabiałem temat w warsztacie.Tylko ze u mnie siadło ogrzewano.No i wymieniłem chłodnice,wisko,paski.Z robocizną 1200 plnów.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
właśnie!! chłodnica wczoraj mi walła!! jest pęknięcie na plastiku przy zbiorniczku, na dziś zamówiłem chłodnice i nagrzewnice w niedziele wymiana:)....pytanie jest jakim najlepiej płynem zalać instalacje....dotychczas lałem PETRYGO.......
Opublikowano

Ja zalewałem i petrygo i borygo i nic złego o tych płynach nie powiem. Jeśli chcesz możesz zalać i oryginałem z ASO. :norty: :wink: Ewentualnie czymś orlenowskim. :doh:

Na pewno bym nie polecał z Tesco, Biedronek i tym podobnych Lidlów. :wink: