Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Co może być powodem takiego stanu rzeczy,że lewa lampa ustawia się o 1 skok niżej od prawej.po załączeniu auta lampy się zaczynają ustawiać ale lewa nie dochodzi do góry.Dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano
Przed chwilą oglądałem lampę i jest jakaś lużna,tzn.można nią ruszać góra-dól bez oporów,tak jakby nie było jakiejś sprężyny.W związku z tym pytanie ,czy można coś z tym zrobić?
Opublikowano
Witam.Co może być powodem takiego stanu rzeczy,że lewa lampa ustawia się o 1 skok niżej od prawej.po załączeniu auta lampy się zaczynają ustawiać ale lewa nie dochodzi do góry.Dzięki za odpowiedzi.

Ja też tak miałem, że po włączeniu świateł, obydwa strumienie zjeżdżały "do dołu", następnie - ale już tylko ten od lewego reflektora "do góry"do pozycji takiej jaka wynika z kółka regulacji (ten od prawego reflektora zostawał na dole i nie dało się go regulować). Nie miałem czasu na szukanie, więc pociągnałem kable i zasiliłem silniczek prawego reflektora od lewego i gra. Jak będzie cieplej to będę szukać przyczyny, prawdopodobnie coś gdzieś zaśniedziało lub jest przerwa na przewodzie/przewodach zasilających silniczek regulacji...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
jak masz luz to popękały plastykowe łącznik w środku

Dokładnie. Można je nabyć w serwisie, za w miarę uczciwe pieniądze, albo jeśli masz zdolności manualne i cierpliwość, próbować skleić. Mi się jedno oberwało, to skleiłem, tak normalnie na dokładkę. Ale zaraz znów się urwało, to kleiłem już inaczej, owijałem cieniutkim drucikiem, pn. takim jakie są w przewodach elektrycznych i szeroko oblewałem klejem. Działało bez zarzutów. Działało, bo zmieniłem lamy na po liftingowe. Ale jest to wykonalne. :8)