Skocz do zawartości

Wycieraczki spryskiwacz schemat !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak w temacie wiem że było na forum znalazłem ale nikt nic konkretnego nie wniósł.

Otóż najpierw przestała działać wycieraczka tylnia potem wszystko działało a teraz już nie pryska i nie wyciera :? stało sie to w przeciągu kilku dni.

Przewody do klapy sprawdzałem nie wyglądają na skruszone poza tym ruszałem nimi a wycieraczka ani drgnęła, bezpieczniki wszystkie dobre, podejrzewam że to przekaźnik tylko gdzie on jest i który konkretnie!

Może ktoś ma schemat elektryczny bardzo bym prosił kolegów o pomoc :modlitwa:

Edytowane przez Kalpaw
Opublikowano

rozumiem ze mowisz o tylnej wycieraczce - to ze nie pryska plyn to moze pompka wtryskiwaczy

a to ze sie nie rucha to moze byc zapieczona oska - bardzo czesta przypadlosc, trzeba uwazac aby rozkrecajac nie pekla tylna szyba

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
rozumiem ze mowisz o tylnej wycieraczce - to ze nie pryska plyn to moze pompka wtryskiwaczy

a to ze sie nie rucha to moze byc zapieczona oska - bardzo czesta przypadlosc, trzeba uwazac aby rozkrecajac nie pekla tylna szyba

Raczej wątpię bo przedni spryskiwacz działa a tylna wycieraczka jeśli ją ręcznie poruszam to nie ma oporu więc zapieczona nie jest.Tak chodzi o tylną wycieraczkę wydaje mi się ze to jakiś przekaźnik ale...

Opublikowano

jak ci nie pryska na tylną szybe to napewno pąpka w zbiorniczku w kombi masz trzy pompki jedna na przednią taka sama na tylną i duza na lampy a w sedanie są tylko dwie mała na przedną szybe i duza na lampy.

PS.duza pąpka na lampy jest tylko wtedy jesli masz ksenony

na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
jak ci nie pryska na tylną szybe to napewno pąpka w zbiorniczku w kombi masz trzy pompki jedna na przednią taka sama na tylną i duza na lampy a w sedanie są tylko dwie mała na przedną szybe i duza na lampy.

Chyba pompka....

Bandite Motor Wagen
Opublikowano (edytowane)

Chyba pompka....

kolego TSA55 tym postem nic nie wniosłeś do tematu i nie jesteś uprawniony do tego zeby mi błędy wytykac

PS.jak zaczynasz poprawiac komuś posty to zacznij od swoich

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 2:18 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HC91&mospid=47387&btnr=63_0001&hg=63&fg=05

To oswietlenie do M5 z 95,06. Nie ma tam nic o ksenonach.

Reflektor homologacji raczej nie straci. Przeciez dotał ją w fabryce. Kto mógłby ja zabrac?

Edytowane przez kacza
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
jest jak najbardziej uprawniony, bo poprawne i klarowne pisanie to kwestia uprzejmości wobec innych użytkowników forum.

Dokładnie i jest oznaką szacunku do drugiego czlowieka. Tak samo jak punktualność.

A na forum było o tym nie raz. Tylko formułuj słowa po polsku i samo się znajdzie...

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
A no ja tez mama problem z spryskiwaczem przedneij szyby ( bo innej nie mam ) sedanik....... Chodzi o to że gdy włącze spryskiwanie jedyną rzeczą jaką może to wyłączyć jest zgaszenie silnika. Caly czas chodzą wycieraczki i spryskiwaacz.. Nie wiem co jest myslalem że może przkaznik ale chyba nie bo włączylem spryskiwacze wyciągalem przekazniki z pod maski i przestalo wymienilem na inne i to samo.. Może to być włacznik przy kierownicy ??? Moze on broi ?? Ale co sądzicie ??
Opublikowano
A no ja tez mama problem z spryskiwaczem przedneij szyby ( bo innej nie mam ) sedanik....... Chodzi o to że gdy włącze spryskiwanie jedyną rzeczą jaką może to wyłączyć jest zgaszenie silnika. Caly czas chodzą wycieraczki i spryskiwaacz.. Nie wiem co jest myslalem że może przkaznik ale chyba nie bo włączylem spryskiwacze wyciągalem przekazniki z pod maski i przestalo wymienilem na inne i to samo.. Może to być włacznik przy kierownicy ??? Moze on broi ?? Ale co sądzicie ??

Na mój łeb to na 99% przełącznik przy kierownicy sie przysmażył!

A ja nadal nie mam schematu :mad2: :cry2: