Skocz do zawartości

Zegar cieśnienia doładowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpadłem na pomysł aby wstawić zegar ciśnienia doładowania ale w tym temacie jestem cienki i czy duzo roboty i gdzie miałbym się podłączyć i czy w ogóle możliwe?

zegar bym sobie schował w dyskretnym miejscu oczywiście tak aby nie rzucał sie w oczy

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
zaden klopot z podpieciem - nawet laik sobie da z tym rade.cala instrukcja w zestawie montazowym.sam sie zastanawiam nad zakupem takiego ustrojstwa ale chce najpierw wazniejsze rzeczy porobic.
Opublikowano

Montaż jest dziecinnie prosty. 30 minut z browarem w ręku.

Dwa kabelki do podświetlenia i wężyk z pod maski

Opublikowano
  • Autor

dzięki :cool2: teraz pozostało szukać jakiego wskaźnika najlepiej czarnego -

tutaj widze dosc tani

http://www.jedrasik.com/pokaz_produkt.php?idprod=737

marzy mi sie VDO ale sa drogie a uzywke ciezko znaleźć

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Oba będą pasować.

Ten czarny miałem u siebie w tds-ie założony, bardzo ładny jest i ma fajne podświetlenie

Opublikowano
  • Autor

biały odpada ze względu na kolor wnętrza (czarny) poza tym bedzie i tak dyskretnie założony może koło popielniczki jak sie z "tyłkiem zmieszczę" bo są dość głębokie a jak nie to gdzieś indziej

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
No wlasnie chetnie bym to zrobil u siebie, ale zbytnio miejsca nie ma... i gdzie to wcisnac... z kolei przy zapalniczce to malo widoczne z pozycji kierowcy, musisz odwracac wzrok od drogi...
Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
No wlasnie chetnie bym to zrobil u siebie, ale zbytnio miejsca nie ma... i gdzie to wcisnac... z kolei przy zapalniczce to malo widoczne z pozycji kierowcy, musisz odwracac wzrok od drogi...

ale cio ty chcesz sobie wstawić przecież nie masz turbo, jak co to voltomierz, ciśnienie oleju itd.

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
nie, johny chce wstawic sobie shift light bo jest szybki i wsciekly (bo ma BMW a nie honde civic coupe)
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano

Heh... tam jest cala masa podobnych wynalazkow, ale akurat mowilem o wskazniku doladowania.

ale cio ty chcesz sobie wstawić przecież nie masz turbo, jak co to voltomierz, ciśnienie oleju itd.

Turbiny nie mam?

Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Heh... tam jest cala masa podobnych wynalazkow, ale akurat mowilem o wskazniku doladowania.

]

Turbiny nie mam?

nie wiem jakie naklejki sobie ponaklejałeś na tylną klape moze i "TURBO"

ja myślę ze ty chyba jaja s sobie robisz - tzn. kontrolujesz to wszystko.

specjalnie coś palniesz głupiego aby rozkręcić forum

Dla 3/4 ludków na forum napisałeś elaborat ze spoiler hella do 5 e34 ma przy 90km/h docisk jak Porsche 911 Turbo przy 200km/h :duh:

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
A gdzie niby ją masz? :duh:

To bylo pytanie retoryczne ;)

Montujesz czujnik w kolektorze i masz...

nie wiem jakie naklejki sobie ponaklejałeś na tylną klape moze i "TURBO"

ja myślę ze ty chyba jaja s sobie robisz - tzn. kontrolujesz to wszystko.

specjalnie coś palniesz głupiego aby rozkręcić forum

Dla 3/4 ludków na forum napisałeś elaborat ze spoiler hella do 5 e34 ma przy 90km/h docisk jak Porsche 911 Turbo przy 200km/h Surprised

Zalosne :/

Zadnych naklejek nie ponaklejalem...

Niezla wyobraznia z takimi porownaniami...

A na powaznie to nie ma miejsca w e34 na takie wskazniki... jakby ktos zrobil jednak u siebie to foto mile widziane, a miejsce przy zapalniczce jest niezbyt ...

Pozdrawiam
Opublikowano

witam,

czy montował ktoś z was wskażnik ciśnienia oleju ?

chodzi mi o to gdzie i jak prawidłowo podłączyć , czy pod seryjny czujnik , czy trzeba jednak montować dodatkowy- jeśli tak to gdzie najprościej i najlepiej?

Zdrówko

Dario