Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam już kolejne e36 w poprzedniej przy szybkim dwukrotnym naciśnięcu przycisku podnoszenia szyba domykała się sama w moim obecnym e36 muszę trzymać przycisk cały czas aby ją zamknąć.

Pytanie ,czy mam coś uszkodzone czy może były też takie wersje?

Jeszcze jedno pytanko czy ktoś wie od czego są trzy wtyczki podłączone do klamki zewnętrznej strona kierowcy?

Opublikowano

Jeśli chodzi o szyby to u mnie jest tak: możesz trzymać naciśnięty lekko albo nacisnąć mocniej i szyba się sama zamknie/otworzy.

Jeśli chodzi o te kable do klamki to może to od podgrzewania zamka. Poczytaj na forum o tym już było.

Opublikowano
Z tego, na co się kiedyś natknąłem, wyczytałem, że są dwa rodzaje tych przycisków - dwu- i jednostopniowe :) Ale nie mam pewności, poczekajmy aż się wypowie jakiś ekspert :D
:)
Opublikowano
Ja jak kupiłem swoją coupete to miałem ten sam problem ale tylko z lewą szybą. Sam nie wiem jak to sie stało ale rozebrałem przycisk,obejrzałem i stwierdziłem że chyba wszystko gra.Złożyłem go z powrotem i ku mojemu zdziwieniu :jawdrop: DZIALA !!! Wiem że to kiepska porada ale może u Ciebie też to zadziała. :cool2:
Opublikowano
szybki mam wlasnie dwustopniowe u siebie. Przyciskasz mocniej i sie domykaja,ale niestety szyberdach mam widocznie jednostopniowy...wiec u Ciebie moze sa jednostopniowe.
B M W
Opublikowano
Ja w swojej mam dwa różne klawisze, od kierowcy dwustopniowy, od pasażera normalny. Myslalem ze to przeróbka, ale kable w elegancko powiazane, nie widać kogoś dłubania. Oczywiscie to w zależnosci od klawisza mam rózne silnikiw drzwiach. Wszystko wyszło jak zaczełem robić domyskanie szyb po załączeniu alarmu. Do dzisiaj nie mogę zrozumieć o co chodzi...
Opublikowano
spróbuj cos takiego jak programowanie szyb.....zamknij szybe i caly czas trzymaj przycisk jak bys ja nadal chcial zamykac, po kilku sekundach uslyszysz pstrykniecie...i tak kazda po kolei :mrgreen: moze pomoze
joke12
Opublikowano
spróbuj cos takiego jak programowanie szyb.....zamknij szybe i caly czas trzymaj przycisk jak bys ja nadal chcial zamykac, po kilku sekundach uslyszysz pstrykniecie...i tak kazda po kolei :mrgreen: moze pomoze
To dobra rada a u mnie skonczylo sie wymiana przycisku zaplacilem 30 zł za przechodzony i jest ok . ja zaobserwowalem ze jsst kilka kolorów tych przełączników wiec moze to ma jakie znaczenie z tymi jedno i dwu stopniwymi - nie jestem pewien http://www.allegro.pl/search.php?string=przelacznik+szyb+e36&buy=0&new=0&pay=0&personal_rec=0