Skocz do zawartości

moje BMW 318 przerywa na gazie i na benzynie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich. moze wy mi pomozecie. mam problem z bmw 318 1.8 benzyna+gaz sekwencyjny. samochod jak sie zagrzeje to strasznie przerywa. na gazie i na benzynie również. :( zajechałem do mechanika powiedział mi ze mam wymienic świece bo moze mieć 1 świeca przebicie.

pojechałem do sklepu i kupiłem nowe swiece. po wymianie ciagle tak robiłl. zajechałem do innego mechanika powiedział ze mam wymiecić kable WN. kupiłem nowe kable po wymianie ciągle tak robi. :(

wlozyłem 400zł praktycznie nie potrzebnie. zajechałem do innego mechanika i zobaczył na korek wlewu oleju i na nim myła taka warstwa oleju ale taki jasny kolor. powiedzial mi ze to moze uszczelke pod glowicą trzeba wymienić. bo moze ciągnąc płyn chlodniczy do silnika. a przyznam ze ostatnio uciekł mi plyn ( nie wiedziałem o tym ) i tak jeździłem przez 3 dni. teraz juz nie ucieka ale nie wiem czy przez to cos sie nie stalo. PROSZE POMÓŻCIE MI BO NIE MAM ZAMIARU ZNÓW PŁACIĆ 500ZŁ JAK I TAK TO NIE BEDZIE TO. CZEKAM NA SZYBKIE ODPOWIEDZI.

JAK CO TO ZAPRASZAM NA GG 5136173 TO WYJAŚNIE WSZYSTKO . Z GÓRY DZIĘKI.

Przemyslaw
Opublikowano

Mi płyn nie ucieka i też mam taki osad na korku (biało kremowy) ale to z oleju. Podobno to wina krótkich tras. W poldku też miałem taki osad, a robił sie tylko jak nastały zimne dni (na zime).Myśle w tym tygodniu wymienić olej bo mam kiepski.

Jeśli chodzi o przerywanie autka to może być dużo przyczyn. Najlepiej podpiąć go pod kompa i powinieneś sie dowiedzieć czego to przyczyna. Ja tak niedługo zrobie gdyż też mi przerywa, tylko jak jest zimny. Jak złapie już temp. to juz mało przerywa-myśle że to wina jakiegoś czujnika.

Opublikowano
jak odpalisz czodzi równo a po jakimś czasie swiruje to sonde masz do mumiany :cry: kumpel miał tak w 316compakt świece i przewody tez mu nie pomogły
Opublikowano
witam. no obroty trzyma normalnie. czy jest cieply czy zim,ny ogroty ładnie trzymią. Rozmawiałem z jednym goście dziś i powiedział ze przeplywomierz raczej nie. Powiedział zebym przeplywomierz wyłączył i zobacze co sie dzieje. jak go wyłączyłem to silnik odpalił ale zaraz zgasł. wiec przep.ływomierz jest chyba dobry bo jak go podłącze(przepływomierz ) to normalnie pali i trzyma obroty. wiec jak myślicie sonda?? czekam na wasze porady . Z GÓRY DZIĘKI. a i zaznaczam ze robi mi to na gazie i na benzynie.;/
Przemyslaw
Opublikowano
A sprawdziłeś poziom płynu w chłodnicy...? Czy przypadkiem go nie ubywa...-wspominałeś, że Ci się "zagrzewa" i wtedy masz te "objawy". Nie jestem ekspertem, ale mi także przerywało i była to wina zbiorniczka od chłodnicy - był pęknięty u spodu i płyn się ulatniał...
Opublikowano
sprawdź filtr paliwa i filtr powietrza.Tak na początek.jeśli serduszko dalej będzie się dławiło to sprawdź pompę paliwową.No i proponuje zmienić stacje gdzie tankujesz bo chyba benzyna przyjęła chrzest.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif