Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam pytanie może troszkę głupie ale zaryzykuję czy idzie zrobić żeby jadąc działało TV w Bertuni a nie na postoju tylko? Pozdrawiam
Opublikowano
Koledzy mam pytanie może troszkę głupie ale zaryzykuję czy idzie zrobić żeby jadąc działało TV w Bertuni a nie na postoju tylko? Pozdrawiam

prosze....http://www.auto-soft.pl/index.php?p37,adapter-multimedialny-inout-bmw-tv.

.....http://www.auto-soft.pl/index.php?p39,bmw-ogladanie-tv-w-czasie-jazdy-mk1-mk4-adapter.

......http://www.auto-soft.pl/index.php?p38,bmw-ogladanie-tv-w-czasie-jazdy-mk1--mk2. :P

Opublikowano
Bardzo dziękuję wszystko już wiem oto mi chodziło Pozdrawiam!!!! A jeszcze jedno czy silniki z 1999 roku różnią się od 2001 mówimy o 530 d
Opublikowano
w 99r było 184 PSów w 01 było 193PSy
KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
Jeszcze jedno automat czy manual i czy odczuwa się różnice w 184 a 193 PSów

To pytanie musisz zadac sobie czym wolisz jezdzic tak samo mozna zapytac benzyna czy ropa.Ja mam automata i jak dla mnie jest ok do miejskiej jazdy wystarcza.

Opublikowano
Jeszcze jedno automat czy manual i czy odczuwa się różnice w 184 a 193 PSów

Odczuwalna,ale nie duzo :8)

Co do skrzyni to ja lubie bardzo wajchować i nigdy nie chciałem słyszeć o automacie :!:

ale szczerze to zaczynam powoli zmieniac zdanie,ale to zwiazane jest tym,że się starzeje :twisted:

Automat jest droższy w utrzymaniu,wiecej pali i szybciej się sypie,ale sama jazda to wynagradza :mrgreen:

Manual wiadomo jak padnie to tanio kupisz,a po drugie eksploatacja i trzecie spalanie :!:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
hmm automat więcej pali? Mam E60 trasa Poznań Tutlingen(Niemcy) średnia spalania 7 litrów przy automacie prędkość 140-160
Opublikowano
hmm automat więcej pali? Mam E60 trasa Poznań Tutlingen(Niemcy) średnia spalania 7 litrów przy automacie prędkość 140-160

mysle ze na trasie ma to mniejsze znaczenie tzn. pala porownywalnie

moja 530d potrafi tez tyle spalic przy rownej jezdzie

ale wiecej pali w miescie

jednak sa to skrzynie adaptatywne a wiec ucza sie stylu jazdy kierwcy [byl o tym temat skasowanie ustawien to w pozycji I przekreconego kluczyka [bez zapuszczania silnika] wcisnac gaz do oporu na 25 sekund potem wylaczyc i znow wlaczyc i nauczyc skrzynie od nowa:)

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

jednak sa to skrzynie adaptatywne a wiec ucza sie stylu jazdy kierwcy [byl o tym temat skasowanie ustawien to w pozycji I przekreconego kluczyka [bez zapuszczania silnika] wcisnac gaz do oporu na 25 sekund potem wylaczyc i znow wlaczyc i nauczyc skrzynie od nowa:)

pozdrawiam,

darek

.... ze jak?????

Opublikowano

tak mi powiedzieli w serwisie ze skrzynie z tiptronikiem sa wlasnie tego typu zreszta zauwazylem ze jak jade spokojnie to po jakims czasie skrzynia wczesniej zmienia przelozenia przy nizszych obrotach, aby zmienic to mi mechanik powiedzial ze trzeba mu mocno wdepnac i przez dluzsza chile tak jechac i wtedy uczy sie na nowo [bedzie przelaczala biegi przy wyzszych obrotach], a na formu byl gdzies temat jak ja resetowac i bylo napisane to co zacytowalem powyzej [chodzio o e60 ale mysle ze zasada bedzie tutaj podobna]

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

tak mi powiedzieli w serwisie ze skrzynie z tiptronikiem sa wlasnie tego typu zreszta zauwazylem ze jak jade spokojnie to po jakims czasie skrzynia wczesniej zmienia przelozenia przy nizszych obrotach, aby zmienic to mi mechanik powiedzial ze trzeba mu mocno wdepnac i przez dluzsza chile tak jechac i wtedy uczy sie na nowo [bedzie przelaczala biegi przy wyzszych obrotach]

u mnie tez tak jest :P mozna tez sterowac skrzynia gazem...np. obroty ok.2600...puscic gaz i znowu gaz..przelaczy na wyzszy bieg :norty:

Opublikowano

u mnie tez tak jest :P mozna tez sterowac skrzynia gazem...np. obroty ok.2600...puscic gaz i znowu gaz..przelaczy na wyzszy bieg :norty:

tez to zauwazylem ze wystarczy odpuszczenie gazu i dodanie i przelacza bieg:)

pozdrawiam,

darek