Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niby tak ale po takim 5 minutowym grzaniu po zimnej nocy silnik jakoś lżej rusza z parkingu, jest cieplej i przyjemniej, szyby odparują itp.
Opublikowano
ja zawsze odplam na 10 min przed wyjazdem wtedy autko jest nagrzane i ciepło w srodku :)

a tak pozatym witam wszystkich Forumowiczow

A nie lepiej włączyć wcześniej webasto zamiast odpalać wcześniej auto ?

Moim zdaniem tak .

ja mam webasto ale automatyczne niemoge sobie ustawiac kiedy chce

e90 330i manual :D http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=180705

///M - The most powerful letter in the world!

Opublikowano
jeśli mam zamarznięte szyby to odpalam samochód i spokojnie skrobie szyby (2-3 min.), jak rano szyby są czyste to wsiadam i jadę, grzanie silnika na biegu jałowym jest trochę bez sensu- bo o wiele dłużej się nagrzewa, u mnie po przejechaniu ok 2-3 km wskazówka stoi już w pionie... i jestem już w pracy :D
Opublikowano
ja zawsze odplam na 10 min przed wyjazdem wtedy autko jest nagrzane i ciepło w srodku :)

a tak pozatym witam wszystkich Forumowiczow

A nie lepiej włączyć wcześniej webasto zamiast odpalać wcześniej auto ?

Moim zdaniem tak .

ja mam webasto ale automatyczne niemoge sobie ustawiac kiedy chce

tzn. ze masz dogrzewacz silnika, ale mozna wgrac nowe oprogramowanie i przeprogramowac aby dzialal o zaprogramowanych godzinach, mozna tez dokupic modul sterujacy i pilota ale to juz grubszy wydatek

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

mozna szukac uzywki [ale rzadko sie pojawiaja] wiec pozostaje jaks firma ktora zajmuje sie webasto jest ich sporo

koszt uzywki to 1000,00 zl wiec nowa bedzie drozsza

mozna tez zamontowac modul aby wysylaja smsa uaktywnic ale jest to jeszcze drozsza wersja:)

pzd

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269