Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie do tych ktorzy maja zmienione zarowki na te bardziej wydajne

nie wiem jakie kupic np Philipsa X-Treme Power czy Nigh Guide

prosze o pomoc

pozdr

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Ja niedawno kupilem zarowki Philips X-TREME POWER . I musze powiedziec ze jestem z nich bardzo zadowolony. W nocy znacznie poprawila sie widocznosc, bez porownania ze zwyklymi zarowkami;) Polecam jeszcze kupic do nich jakies porzadne postojowki( LED ). Jest to wydatek 25zl a efekt :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja niedawno kupilem zarowki Philips X-TREME POWER . I musze powiedziec ze jestem z nich bardzo zadowolony. W nocy znacznie poprawila sie widocznosc, bez porownania ze zwyklymi zarowkami;) Polecam jeszcze kupic do nich jakies porzadne postojowki( LED ). Jest to wydatek 25zl a efekt :cool2:

efekt mizerny na ledach. w dzien nie widac w nocy swieca jakby chcialy a nie mogly. jezeli chozi o extreme power, to tak ladnie swieca ale ich zywotnosc jest krotka, blue vision maja dluzsza zywotnosc a i tak okolo roku swieca. wiec extreme power jeszcze krocej, tym bardziej ze teraz trzeba jezdzic na swiatlach cala dobe. no chyba ze komus nie szkoda dwa razy w roku kupowac zarowki po 60zl. dobra zywotnosc i dobre swiatlo maja night guide

🙃🙃

Opublikowano
Ja za diody postojowe dalem 8zl :) W nocy swieca ladnym bialo-blekitnym swiatlem (rzucaja przyjemna lune) zas za dnia faktycznie nie widac, moze to zle tylko tak mysle, po co ma je byc widac w dzien? :)
Opublikowano
feel_x a o jakich ledach mowisz ? Za swoje zaplacilem dokladnie 12,50zl za sztuke i w nocy daja piorunujacy efekt. Jak bede mial chwilke to zrobie zdjecia to sam ocenisz;)
Opublikowano

Wstawiam kilka zdjec, przedstawiaja zarowki Philips X-TREME POWER oraz postojowki LED. Sami ocencie jak to sie prezentuje. W rzeczywistosci wygladaja znacznie lepiej :lol:

http://img242.imageshack.us/my.php?image=snb11166hm5.jpg

http://img292.imageshack.us/my.php?image=snb11168agl9.jpg

http://img301.imageshack.us/my.php?image=snb11165aqn9.jpg

Dla porownania zaloze jeszcze w jednej lampie zwykla postojowke a w drugiej LED. :wink:

Opublikowano

Wygladaja jak diody :wink: Teoretycznie ich trwalosc jest oceniana na kilka lat bezawaryjnej jazdy oraz pobor mocy tez jest mniejszy. Na stacji jeszcze nie spotkalem zeby mozna bylo kupic, lecz w jakims elektronicznym sklepie powinienes znalezc. Ewentualnie Allegro, tam jest tego pelno.

Pozdrawiam

Opublikowano
Bluevisiony mam już dwa lata, w poprzedniej też miałem. Jeszcze z.adna mi sie nie spaliła. W nocy świecą raczej na biało w porównaniu do zółtego odcienia zwykłych żarówek