Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, temat niby stary ale nigdzie nie ma konkretów. Mam pytanie jak u was wyglądała adaptacja nowej przepływki (orginał). Czy po wymianie i adaptacji musieliście dodatkowo przejechać jakiś dystans aby wszystko działało ok? Jak to u was wyglądało??
Opublikowano
Witam, temat niby stary ale nigdzie nie ma konkretów. Mam pytanie jak u was wyglądała adaptacja nowej przepływki (orginał). Czy po wymianie i adaptacji musieliście dodatkowo przejechać jakiś dystans aby wszystko działało ok? Jak to u was wyglądało??

Nie ma żadnej adaptacji, to jest ściema, aczkolwiek wcześniejsze błędy z kompa trzeba wykasować, założyłem nową oryginalną przepływkę, wykasowałem błędy i auto śmiga.

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

Ok wykasowanie błędów -tak, ale trzeba zresetować CU, a tego nie da się dokładnie zrobić poprzez połączenie klem na aku. Ja wgrywałem odrazu nową wersję softu nr D4 do e46.

Więc pytanie? Czy poczuliście jakąś różnicę po przejechaniu jakiegoś dystansu??

Opublikowano
Fakt, że nie wiem jak jest w e46 a tym w bardziej w dieslu ale w moim m40 :mrgreen: po założeniu nowej przepływki nic złego się nie działo. I jeśli dobrze pamiętam, to nie było błędów... ale to tak nie do końca jestem pewien. Było to spory kawałek czasu temu. :worried:
Opublikowano
Nie wiem, nie znam sie ale ja musialem jechac do ASO na programowanie. Przepływka MTM`a i śmiga jak nówka... Podobno serwis BOSCHa tez to robi (sporo taniej) ale nie w moim mieście.
Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.